Ο Μακρόν απαντά στη γραμμή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες

Προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ ενός προέδρου που είναι κοντά στον λαό του

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο που βιώνουν πολλές Γαλλίδες από τους βίαιους συντρόφους τους ήρθε ο Εμανουέλ Μακρόν. Συνομίλησε τηλεφωνικά με κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες ζήτησαν βοήθεια στη γραμμή έκτακτης ανάγκης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σηκώνει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται μια απεγνωσμένη γυναίκα. Ο άνδρας της την κακοποιεί από την ηλικία των 22 ετών.

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ: Κι εσάς κυρία σας χτυπούσε καιρό; Παραμένει βίαιος;

ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ: Χειροτερεύει. Ακόμη και στο δικαστήριο όταν τον συναντώ με απειλεί.

Το τηλέφωνο της γραμμής 3919 για τις κακοποιημένες γυναίκες χτυπά ξανά. Μια παντρεμένη, θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, θέλει να φύγει από το σπίτι. Έχει ζητήσει συνοδεία για να μαζέψει τα πράγματα της. Ο αστυνομικός αρνείται να τη βοηθήσει. Ο Γάλλος πρόεδρος ακούει και χαμηλώνει το βλέμμα. Ο μάλλον απόμακρος Μακρόν επιχειρεί να δείξει στον λαό το κοινωνικό του πρόσωπο.

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ: Σας συμβαίνει συχνά;

ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ναι, όλο και πιο συχνά. Την Κυριακή έπεσα πάλι πάνω σε έναν αστυνομικό που δεν ήθελε να μου πάρει κατάθεση.

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ: Υπάρχει προφανώς μια αδυναμία κατανόησης του κινδύνου.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, του οποίου την πολιτική βρίσκει άδικη το 75% των Γάλλων, προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ ενός προέδρου που βρίσκεται κοντά στον λαό και αφουγκράζεται τις ανάγκες του. Ξεκινά πρωτοβουλίες καταπολέμησης του φαινομένου ενδοοικογενειακής βίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top