Η «γκάφα» της κυρίας Νετανιάχου στην Ουκρανία με το ψωμί που της προσέφεραν

Το πέταξε κάτω και παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο

Δείτε στο video του Reuters το σχετικό στιγμιότυπο

Μία κίνηση της συζύγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής τους στην Ουκρανία, παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Όπως θα δείτε και στο video, οι κάμερες «έπιασαν» τη Σάρα Νετανιάχου να προχωρά σε μία προσβλητική κατά πολλούς κίνηση, την ώρα της επίσημης υποδοχής στο Κίεβο, καθώς πέταξε το ψωμί που της προσέφεραν.

Νετανιάχου: Καθιερώνει τελετή «κάθαρσης» των γυναικών από την έμμηνο ρύση

Ο Μπενιαμίν με τη Σάρα Νετανιάχου. Φωτογραφία: Associated Press

Κατά την αποβίβαση του ζεύγους από το αεροπλάνο, τους προσφέρθηκε το παραδοσιακό κοροβάι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αρτοσκεύασμα το οποίο συνοδεύεται από μία παράδοση αιώνων για τους Ουκρανούς. Το κοροβάι είναι ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο σε αλάτι και συμβολίζει την ειρήνη και τον σεβασμό. Αποτελεί σύμβολο της ζωής και χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές τελετές.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν βρέθηκε μπροστά από το κοροβάι, κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Έκοψε ένα κομμάτι και το έβαλε στο στόμα του. Στη συνέχεια έκοψε άλλο ένα κομμάτι το οποίο και προσέφερε στη σύζυγό του, που βρισκόταν δίπλα του. Η Σάρα Νετανιάχου όμως όχι μόνο δεν το έφαγε, αλλά το πέταξε κάτω.

Η κίνησή της σχολιάστηκε αρνητικά τόσο στα social media όσο και στα ουκρανικά ΜΜΕ. Ισραηλινός αξιωματούχος, πάντως, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού ότι η κυρία Νετανιάχου δεν πέταξε το ψωμί, αλλά απλώς το κομματάκι έγινε ψίχουλα στα χέρια της.

Η εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Γιούλια Μέντελ, τόνισε - από τη μεριά της - στο πρακτορείο Interfax Ukraine ότι η πράξη της συζύγου του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγινε «αθέλητα» και δεν συνιστά τρόπο έκφραση ασέβειας προς τους Ουκρανούς.

Η Σάρα Νετανιάχου. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο Νετανιάχου υπερασπίστηκε τη Σάρα

Σε video που δημοσίευσε στο Facebook ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας πως:

Βρίσκομαι εδώ για μια ιστορική επίσκεψη στην Ουκρανία. Αλλά είναι αμφίβολο αν αυτή η επίσκεψη θα τύχαινε τόσης προσοχής από τα μμε αν δεν υπήρχε το επεισόδιο με το ψωμί. Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου (...) είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η κυρία Νετανιάχου δεν είχε πρόθεση να επιδείξει ασέβεια στην Ουκρανία. Είπε ότι αυτά είναι ανοησίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top