Μέρκελ: Θέλουμε ομαλό διαζύγιο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Το 52% των Βρετανών υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Brexit

Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα συζητήσει κατά τις συνομιλίες, που θα έχει αργότερα σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, το πώς μπορεί να εξασφαλισθεί ότι το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό.

«Σήμερα θα μιλήσω με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος με επισκέπτεται, για το πώς μπορούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές κατά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πρέπει να δώσουμε μάχη για την οικονομική ανάπτυξή μας», δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της σε διάσκεψη που είχε θέμα τις αεροπορικές μεταφορές.

Ο Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί την Κυριακή με τον Μπόρις Τζόνσον

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στις 13.30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή, στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τουσκ.

Προβάδισμα για το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον

To Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αύξησε το προβάδισμά του επί των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, το οποίο βρίσκεται τώρα στις 14 ποσοστιαίες μονάδες καθώς η σκληρότερη στάση του Τζόνσον σχετικά με το Brexit έχει φέρει πίσω στο κόμμα ψηφοφόρους των Τόρις, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο ένθερμος υποστηρικτής του Brexit Τζόνσον, ο οποίος ορίστηκε πρωθυπουργός πριν από έναν μήνα, έχει δεσμευτεί να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Η προκάτοχός του στην πρωθυπουργία, η Τερέζα Μέι, καθυστέρησε τη διαδικασία αφού απέτυχε να επικυρώσει μια συμφωνία διαζυγίου.

Με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών να συζητάται πολύ στο Λονδίνο, μια διαδικτυακή δημοσκόπηση της Kantar έδειξε ότι το 42% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε σήμερα τους Τόρις, σε σχέση με το 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάιο.

Οι Εργατικοί βρίσκονται στην πρόθεση ψήφου στο 28% από 34% που ήταν τον Μάιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top