Ιρανικό τάνκερ: Νέα προειδοποίηση Πομπέο - «Θα αναλάβουμε δράση»

«Δε θα διευκολύνουμε το ιρανικό τάνκερ», διαμηνύει ο Βαρβιτσιώτης

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται, για να εμποδίσουν ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, διεμήνυσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ που κατευθύνεται προς την Καλαμάτα

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. 

Πλακιωτάκης: Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα κατάπλευσης του ιρανικού τάνκερ

«Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο. 

Σαφές μήνυμα Βαρβιτσιώτη

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έστειλε το πρωί σαφές μήνυμα ότι η Αθήνα δεν θα διευκολύνει το ιρανικό τάνκερ να φτάσει στη Συρία. 

«Το ιρανικό πλοίο έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει πως δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στη μεταφορά αυτού το πετρελαίου» τόνισε στον Ant1. 

Το Adrian Darya 1 - το πρώην Grace 1 - αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top