Βραζιλία: Κρατούσε ομήρους 31 επιβάτες λεωφορείου - Νεκρός ο απαγωγέας

Άγνωστα τα κίνητρά του- Η διαπραγμάτευση κράτησε τέσσερις ώρες

Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας είναι ο δράστης της ομηρίας σε λεωφορείο στη Βραζιλία.  Ο άνδρας κρατούσε ομήρους 31 επιβάτες. Εισέβαλε σε λεωφορείο που ενώνει το Ρίο ντε Ζανέιρο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι. Η διαπραγμάτευση με τις αρχές κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, τη στιγμή που το λεωφορείο βρισκόταν σε μια μεγάλη γέφυρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην πολυσύχναστη γέφυρα διεκόπη. 

Από το συνολικό αριθμό των ομήρων, περίπου έξι ελευθερώθηκαν.  Ο ενημερωτικός ιστότοπος G1 ανέφερε ότι ο απαγωγέας κρατούσε περίστροφο κι έχει μαζί του ένα μπιτόνι βενζίνη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, το όπλο τελικά ήταν ψεύτικο.

O δράστης της ομηρίας, που φορούσε λευκό μπλουζάκι και σκούρο παντελόνι, με καλυμμένο το πρόσωπό του, εθεάθη ελάχιστα λεπτά πριν τον θάνατό του, έξω από το λεωφορείο / φώτο AP

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε (τον άνδρα) προκειμένου να εξουδετερώσουμε αυτόν τον περιθωριακό και να σώσουμε τους ανθρώπους μέσα στο λεωφορείο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες, ο οποίος πρόσθεσε: «σκοτώθηκε μέσα στο λεωφορείο».

Το Globo μετέδωσε ότι όταν ακούστηκαν πυρά, το πλήθος των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σημείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. 

Αποκλεισμένη η γέφυρα όπου εκτυλίσσεται το περιστατικό ομηρίας/ φώτο AP

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα κίνητρα και τα αιτήματα του δράστη, ο οποίος ήταν νέος.

«Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία των ομήρων», είχε γράψει στο Twitter πριν από τη λήξη του περιστατικού ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο, Ουίλσον Βίτζελ. Κανείς από τους ομήρους δεν έπαθε το παραμικρό» είπε. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βίτζελ συνεχάρη την αστυνομία για την «εξαιρετική απόδοσή» της αλλά εξέφρασε και τη λύπη του για τον θάνατο του άνδρα.

Τα περιστατικά με τις συλλήψεις ομήρων σε λεωφορεία είναι σχετικά σπάνια στη Βραζιλία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top