Νεκρός σε τροχαίο υφυπουργός του Ερντογάν

Ανατράπηκε το όχημα που επέβαινε

Ahmet Haluk Dursun

Ο Τούρκος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ahmet Haluk Dursun, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Erci, στην επαρχία Van της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με την Daily Sabah. 

Ο Dursun και ο συνοδός του ταξίδευαν μετά από δύο εκδηλώσεις στις πόλεις Muş και Bitlis, όταν το αυτοκίνητό τους ανατράπηκε κι έγινε σμπαράλια. Στο τροχαίο, άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν, ωστόσο τι το προκάλεσε, ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Demirören ανέφερε ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε σε ανώμαλο έδαφος από χαλίκια και ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του.

Ο 62χρονος Dursun διορίστηκε πέρυσι υφυπουργός στο υπουργείο όπου υπηρέτησε ως υποδιευθυντής από το 2014 έως το 2016. Πρόκειται για εξέχοντα καθηγητή ιστορίας και συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντήε του Μουσείου Αγίας Σοφίας και του Μουσείου Τοπκαπί.

Στα τελευταία του σχόλια πριν από το θάνατό του, ο Dursun μίλησε σε εκδήλωση στην περιοχή Malazgirt του Muş, όπου θυμάται την 948η επέτειο της διάσημης μάχης του Manzikert. Ο Dursun ήταν ένας συχνός ταξιδιώτης στις ανατολικές πόλεις και επαινούσε για την υποστήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

To συλλυπητήριο μήνυμα Ερντογάν 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε ένα συλλυπητήριο μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter για τον θάνατο του Dursun. «Έμαθα με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του κ. Ahmet Haluk Dursun, του αναπληρωτή μας πολιτισμού και του υπουργού Τουρισμού. Ο Αλλάχ ευλόγησε τον Dursun ο οποίος προσέφερε μοναδικές υπηρεσίες και συμβολές στη χώρα μας σε πολλούς τομείς».


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top