Ζευγάρι προσποιήθηκε τη γέννηση και το θάνατο του παιδιού του για τα δώρα

Η απάτη τους έγινε αντιληπτή από μια φίλη τους

το μωρό και οι γονείς

Ένα νεαρό ζευγάρι από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ εξαπάτησε την οικογένειά του και τους φίλους του, προσποιούμενο ότι έφερε στον κόσμο ένα μωρό, το οποίο πέθανε, μόνο και μόνο για να πάρουν δώρα και χρήματα. 

Η Κέισι και ο Τζέφρι Λανγκ κατηγορούνται για κλοπή και εξαπάτηση, αφού έκαναν ψεύτικο έρανο στο διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν την υποτιθέμενη κηδεία του παιδιού τους και πήραν τα χρήματα ανυποψίαστων ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν. 

Η κούκλα που παρουσίαζε το ζευγάρι ως το μωρό που έφερε στον κόσμο

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να γράψουν μέχρι και επικήδειο για το ανύπαρκτο αγοράκι τους, το οποίο ονόμασαν Ίστον Ουόλτ Λανγκ. 

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι το μωρό τους γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου και έζησε μόλις πέντε ώρες. Αργότερα δημοσίευσαν και μια φωτογραφία, όπου για μωρό είχαν χρησιμοποιήσει μια κούκλα που βρέθηκε από την αστυνομία. 

Η αρρωστημένη αυτή φάρσα ξεκίνησε όταν η Κέισι υποκρίθηκε ότι είναι έγκυος και ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες της με φουσκωμένη κοιλιά. Έλαβε διάφορα δώρα στο πάρτι για το αγέννητο μωρό της και τους τελευταίους δύο μήνες της υποτιθέμενης εγκυμοσύνης της είπε στους φίλους της ότι πρέπει να παραμείνει κλινήρης. 

Το νεαρό ζευγάρι

Η Κέισι και ο Τζέφρι ανακοίνωσαν τη γέννηση του γιου τους στις 3 Ιουλίου, φυσικά μέσω Facebook και δημοσίευσαν και φωτογραφίες με το… νεογέννητο. Ελάχιστες ώρες αργότερα αποκάλυψαν στους διαδικτυακούς τους φίλους ότι το μωρό είχε πεθάνει από σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας. 

Ο ψεύτικος επικήδειος που έγραψαν ανέφερε:

«Οι γονείς του Ίστον ευλογήθηκαν να ζήσουν μαζί του λίγο περισσότερο από πέντε ώρες πριν αναληφθεί στους ουρανούς, στις 08:20 am. Ο Ίστον ένιωσε τις αγκαλιές και τα φιλιά από τη μαμά και τον μπαμπά που του έλεγαν συνεχώς ότι τον αγαπούν».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του… θανάτου, ξεκίνησαν κι έναν έρανο στο GoFundMe ώστε να μαζέψουν χρήματα για την υποτιθέμενη κηδεία του παιδιού τους. Δε δίστασαν να κάνουν ακόμα και ψεύτικη κηδεία μετά από την «αποτέφρωσή» του, αλλά η απάτη τους έγινε αντιληπτή. 

Μία φίλη της Κέισι άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισε να επικοινωνήσει με το γραφείο κηδειών που υποτίθεται ότι είχε αναλάβει την αποτέφρωση του Ίστον. Όπως είπε η ίδια άρχισε να υποψιάζεται ότι όλο αυτό είναι μια απάτη, καθώς οι φίλοι της είχαν ισχυριστεί ότι το μωρό είχε υγρό στους πνεύμονες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά οι γιατροί τους επέτρεψαν να το πάρουν σπίτι. 

Το γραφείο κηδειών ενημέρωσε τη φίλη ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για την αποτέφρωση του Ίστον κι έτσι αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Όλη η απάτη αποκαλύφθηκε. Καμία γέννηση δεν είχε γίνει σε κάποιο νοσοκομείο, κανένας ιατροδικαστής δεν είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο κάποιου μωρού. 

Το ζευγάρι συνελήφθη και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top