«Ψυχικά ασθενής» θα δηλώσει στο δικαστήριο ο μαχαιροβγάλτης του Σίδνεϊ

Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε η αδελφή του

Ψυχικά ασθενής θα δηλώσει στο δικαστήριο ο νεαρός άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μια νεαρή Αυστραλή και τραυμάτισε μία ακόμα με μαχαίρι πριν λίγες μέρες στο κέντρο του Σίδνεϊ. Σε αυτό θα στηριχθεί και η υπερασπιστική του γραμμή.

Συναγερμός στο Σίδνεϊ: Επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς - Βρέθηκε πτώμα

Η αστυνομία απήγγειλε την Παρασκευή σε βάρος του 20χρονου κατηγορίες για φόνο, απόπειρα φόνου και επίθεση σχετικά με τον θάνατο της Μικαέλα Νταν, 24 ετών, και τον τραυματισμό με μαχαίρι μιας 41χρονης γυναίκας.

Σήμερα ο ύποπτος βρέθηκε για λίγο στο δικαστήριο, όπου ο δικηγόρος του ζήτησε να παρασχεθεί στον πελάτη του ιατρική φροντίδα για όσο διάστημα βρίσκεται στη φυλακή. Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση και θα εμφανισθεί ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα.

«Αυτή τη στιγμή περνάει μια πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Ζεμαράι Χατίζ.

Την ίδια ώρα η αδελφή του δράστη, συντετριμμένη ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, ήταν μικρότερη από εμένα. Θα μπορούσε να βγει σε λίγες ώρες να πάει για ψώνια με τη μαμά της, να πάρει το δείπνο της με τον φίλο της, τις φίλες της... Δεν μπορεί να τα κάνει τώρα, μπορεί;», δήλωσε στους δημοσιογράφους για την 24χρονη Μικαέλα Νταν, την οποία δολοφόνησε ο αδελφός της, κόβοντάς της το λαρύγγι μέσα στο διαμέρισμά της στο Σίδνεϊ.

Η οικογένειά της έκανε λόγο για ένα όμορφο κορίτσι, χαρούμενο που αγαπούσε τη ζωή. Η μητέρα και η αδελφή της είναι συντετριμμένες και όπως είπαν, δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να προχωρήσουν τη ζωή τους χωρίς εκείνη. 

Ο 20χρονος μετά τη δολοφονία της Νταν βγήκε στον δρόμο, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, ανέβηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου και άρχισε να απειλεί τους περαστικούς, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Τρεις Βρετανοί είδαν από το γραφείο τους στον τέταρτο όροφο τι συνέβαινε. Αμέσως κατέβηκαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Μια γειτόνισσα τέλος του νεαρού κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο 20χρονος της είχε πει ότι η μητέρα του τον είχε διώξει από το σπίτι και ήταν άστεγος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top