Ισπανία: Σκότωσε κλέφτη και η δικαιοσύνη αποφάσισε να μη φυλακιστεί

Είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας

τσάντες

Αναστολή της ποινής φυλάκισής του πέτυχε νεαρός Ισπανός πολίτης, ο οποίος καταδικάστηκε για την εξ’ αμελείας ανθρωποκτονία ενός κλέφτη.

Το δικαστήριο της Μάλαγας (νότια Ισπανία) γνωστοποίησε πως «έκρινε θεμιτό να παραχωρήσει στον καταδικασθέντα Μπόρχα Ου. το προνόμιο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης δύο ετών».

O νεαρός, 22 ετών τότε, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης εναντίον μίας γυναίκας, για να της κλέψουν την τσάντα, τον Φεβρουάριο του 2015. Ο Ισπανός, που εργαζόταν τότε ως  υπάλληλος σε μια ντισκοτέκ στο Φουενγκιρόλα, ακολούθησε έναν από τους δράστες και τον γρονθοκόπησε δύο φορές.

Ο κλέφτης έπεσε στο έδαφος και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Μπόρχα καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ του ζητήθηκε να καταβάλει και αποζημίωση ύψους 180.000 ευρώ στις κόρες του θύματός του.

Στην Ισπανία ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών δεν εκτίονται, αν ο κατηγορούμενος έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Η ισπανική δικαιοσύνη όμως διέταξε στα τέλη Ιουνίου την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης από τον Μπόρχα, σημειώνοντας ότι δεν είχε να καταβάλει παρά μόλις 6.000 ευρώ στους συγγενείς του θύματος.

Ωστόσο, έπειτα από μια ευνοϊκή εισήγηση της εισαγγελίας, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του για τέσσερα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα διαπράξει εκ νέου αξιόποινη πράξη και θα πληρώνει το ποσό των 250 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση.

Η υπόθεση, την οποία κατέγραψε εκτενώς ο συντηρητικός Τύπος, είχε λάβει πολιτικές διαστάσεις με το ακροδεξιό κόμμα Vox να αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία συμμετοχικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει τον Μπόρχα να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης. Στις 18 Ιουλίου, το κόμμα ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 110.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top