Τσελέντης: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει»

Πρόβλεψη για νέο μεγαλύτερο σεισμό στο μέλλον

Πεπεισμένος πως στο μέλλον θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Αθήνα που θα προέρχεται από το ρήγμα των Αλκυονίδων εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. 

Ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως το ρήγμα των Αλκυονίδων θα ξαναξυπνήσει και εξέφρασε φόβους ότι η Αθήνα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ισχυρότερο σεισμό από αυτόν της Παρασκευής. 

Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα- «Δεν ξέρουμε αν ήταν η κύρια δόνηση»

«Σίγουρα κάποια στιγμή το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει, αυτά που λένε σε 400 χρόνια είναι αστεία. Η Αθήνα δεν άντεξε, με το 5,1 είδατε τι χάλι είχαμε, φανταστείτε με ένα 6αρι, δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερο σεισμό», είπε.

Μιλώντας μάλιστα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως η μετασεισμική ακολουθία του σεισμού τρων 5,1 Ρίχτερ είναι φυσιολογική και ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μια μικρή ύφεση ως προς το μέγεθος και το πλήθος των μετασεισμών. 

«Αυτό τι σημαίνει; Πώς τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έχουμε έναν ισχυρό μετασεισμό», συμπλήρωσε ο κ. Τσελέντης. 

Πάντως, όπως είπε, ο σεισμός της Παρασκευής δεν είναι ικανός να «ξυπνήσει» το ρήγμα της Πάρνηθας, καθώς αυτό έχει πολύ μεγάλη επαναληψιμότητα και θα ενεργοποιηθεί πολλά χρόνια αργότερα. 

Ο Άκης Τσελέντης εκτίμησε τέλος πως στην Ελλάδα «έχουμε τους καλύτερους αντισεισμικούς κανονισμούς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα κτίρια είναι όλα φτιαγμένα σωστά», επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του για τα εγκαταλελειμμένα, παλιά κτίρια που βρίσκονται στην Αθήνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top