Η Μέρκελ μίλησε ξανά για την υγεία της: «Μπορώ να εκτελώ να καθήκοντά μου»

Η απάντησή της σε ρατσιστικά σχόλια του Τραμπ

Τα μάζεψε για διακοπές η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά πριν φύγει έδωσε την ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία κλήθηκε για μια ακόμα φορά να δώσει απαντήσεις για την υγεία της. 

«Είμαι σε θέση να εκτελέσω τα καθήκοντά μου. Ενδιαφέρομαι πολύ για την υγεία μου. Μετά το τέλος της θητείας μου, ελπίζω ότι θα υπάρξει άλλη ζωή», είπε και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε γέλια.

Εκτός από την υγεία της αναφέρθηκε και σε δύο κυρίες από το κόμμα της που μονοπώλησαν την επικαιρότητα, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Κιμισιόν και την Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας, πλέκοντάς τους το εγκώμιο. 

Αναφέρθηκε τέλος και στα ρατσιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τεσσάρων Δημοκρατικών έγχρωμων γυναικών με τον Αμερικανό πρόεδρο να τους δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στον τόπο καταγωγής τους. 

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν δημοκρατία. Η δύναμη της Αμερικής, ωστόσο, βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων συνέβαλαν σε αυτήν. Σε ό,τι αφορά τα ρατσιστικά σχόλια του Τραμπ σε βάρος έγχρωμων γυναικών», η Μέρκελ τόνισε ότι: «Αυτά είναι ήδη πράγματα και δηλώσεις που αντιτίθενται στην οπτική αυτή. Αυτό είναι κάτι που αμαυρώνει τη δύναμη της Αμερικής». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top