Ρωσία: Έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Μετά την ακύρωση των F-35 από τις ΗΠΑ

Μετά τη δυσαρέσκεια της Tουρκίας, για την ακύρωση της αγοράς των F-35 από τις ΗΠΑ, η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec δείχνει έτοιμη να την προμηθεύσει με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρεία Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Δυσαρέσκεια της Tουρκίας, για την ακύρωση της αγοράς των F-35 από τις ΗΠΑ

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35», φέρεται να δήλωσε ο Τσεμέζοφ σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφαση της αυτή που αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

Τουλάχιστον 9 δισ. χάνει η Άγκυρα από τα F-35

Οι παραγγελίες αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχουν λάβει τα τουρκικά εργοστάσια παγώνουν. Η  κατασκευή των ανταλλακτικών θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει πώς χάνονται θέσεις εργασίας στην  τουρκική αμυντική βιομηχανία  όπως και οικονομικές ευκαιρίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top