Φωτιά σε στούντιο animation: Τουλάχιστον 33 νεκροί - «Θα σας κάψω όλους!»

41χρονος ο δράστης- Δεν έχει αποκαλύψει το κίνητρό του

Δραματικές διαστάσεις παίρνει ο απολογισμός των θυμάτων από τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ΚΥΟΤΟ animation, στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 33. Δεκάδες είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του KYOTO με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, κάποιοι από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Από εμπρησμό η φωτιά- 41χρονος ο δράστης

Η φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, που θεωρείται η δημοφιλέστερη στον χώρο του κινουμένου σχεδίου στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οφείλεται σε εμπρησμό.

Δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας άνδρας 41 ετών ο οποίος τραυματίστηκε και αυτός την ώρα που έβαζε φωτιά σε χώρο στο κτίριο, όπου βρίσκεται το κεντρικό στούντιο.

Ο εμπρηστής, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος δεν έχει αποκαλύψει στους αστυννομικούς ποιο ήταν το κίνητρο του εμπρησμού. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Θα σας κάψω όλους. Θα πεθάνετε!» φώναζε

Πάντως, τα τοπικά μέσα ενημερώσης αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς οι επιζήσαντες υπάλληλοι της εταιρείας, άκουσαν τον δράστη να τους φωνάζει: «Θα σας κάψω όλους. Θα πεθάνετε!», τη στιγμή που έβαζε τη φωτιά. 

Το κτίριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  το κτίριο όπου στεγάζεται η επιχείρηση εμβαδού 700 τ.μ. έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Την ίδια ώρα τα διασωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βρουν ζωντανούς επιζήσαντες, μέσα στα αποκαϊδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top