Παιάτ: Η Τουρκία πρέπει να μείνει στη Δύση

Έκανε την πρώτη εμφάνιση με πατερίτσες

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση γίνεται σε περίοδο ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας μετά δε την απόφαση του προέδρου Τραμπ να μη δώσει τα F35 στην Άγκυρα.

«Η  Τουρκία είναι πολύ καλή μαζί μας, και τώρα λέμε στην Τουρκία ότι επειδή στην πραγματικότητα αναγκαστήκατε να αγοράσετε ένα άλλο σύστημα πυραύλων, δε θα σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35», ανέφερε ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά το σήριαλ σε στυλ σαπουνόπερας της παραλαβής του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, η απάντηση τoυ προέδρου Τραμπ ήταν καταιγιστική. 

Η Τουρκία παρέλαβε τους S-400

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί για την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία τον πρόεδρο Ομπάμα, επειδή επί των ημερών του δεν πουλήθηκε σύστημα Patriot στους τούρκους. Ο πρώην πρόεδρος απάντησε μέσα από το Ιnstagram: «Τότε που στον Λευκό Οίκο δεν υπήρχε ένας ρατσιστής και παθολογικός ψεύτης».

Συνάντηση Δένδρια-Πομπέο στην Ουάσιγκτον

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ήδη ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και σε λίγες ώρες θα έχει κρίσιμη συνάντηση στο State Department με τον Μάικ Πομπέο. Στην πρώτη αυτή συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και φλέγοντα περιφερειακά θέματα. Φυσικά οι προκλήσεις και οι παρανομίες της Τουρκίας θα αποτελέσουν βασικό θέμα στην ατζέντα.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για μέτρα κατά της Τουρκία ο Δένδιας

Παιάτ: Η Τουρκία πρέπει να μείνει στη Δύση

Για τα F35 μίλησε στο συνέδριο του Economist σήμερα το πρωί και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ο οποίος έκανε ουσιαστικά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του με πατερίτσες, μετά το ποδηλατικό ατύχημά του στη Μάνη.

Ατύχημα με το ποδήλατο για τον Τζέφρι Πάιατ- Έσπασε τα δύο του πόδια

 «Θα είμαι προσεκτικός. Ακούσατε τι είπε ο πρόεδρος Τραμπ για το τέλος του προγράμματος των F35. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να μείνει η Άγκυρα στη Δύση», ανέφερε ο Αμερικανός πρεσβευτής. 

Ο υπουργός άμυνας μίλησε για επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Δημητρόφ και οι πρώην υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Ευάγγελος Αποστολάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top