Καμίνι η Ευρώπη: Τρελάθηκαν οι Γερμανοί και βγήκαν γυμνοί στους δρόμους

40άρια σε Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία

Πρωτοφανές είναι το κύμα καύσωνα που «σαρώνει» την Ευρώπη, λόγω των θερμών αέριων μαζών που φτάνουν από την Αφρική. Ο υδράργυρος έχει πάρει την ανηφόρα και αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Γαλλία και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα στην Ισπανία, πέντε βόρειες επαρχίες έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς το θερμόμετρο έδειξε 42 βαθμούς Κελσίου. Ο πορτοκαλί συναγερμός θα επεκταθεί και αύριο Πέμπτη, σε συνολικά δέκα επαρχίες της κεντρικής και βορειοανατολικής Ισπανίας, ενώ τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «εβδομάδα της κόλασης».

Γαλλία: Τρεις νεκροί από τον καύσωνα - Συναγερμός στις Αρχές

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα και στη Γαλλία, όπου οι θερμοκρασίες την Τετάρτη κυμάνθηκαν από 35 – 39 βαθμούς Κελσίου στα δύο τρίτα της χώρας και κυρίως στα νότια και ανατολικά. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας ανέφερε πως πρόκειται για τον χειρότερο καύσωνα που έπληξε τη χώρα από το 1947, ενώ εκτίμησε ότι ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40άρια σε διάφορες πόλεις και δεν αποκλείεται να καταρριφθούν όλα τα ρεκόρ θερμοκρασιών για το μήνα Ιούνιο. 

Θερμό «κύμα» καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη

Υπό το φόβο να επαναληφθεί ο καύσωνας του 2003, εξαιτίας του οποίου σχεδόν 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο μεταδίδουν μηνύματα προς τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση, τα οποία αναμεταδίδονται στα μέσα μεταφοράς και από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Στα γήπεδα της Γαλλίας όπου διεξάγεται αυτή την περίοδο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών, μηνύματα μεταδίδονται από τα μεγάφωνα στη διάρκεια των αγώνων, τα οποία καλούν τους θεατές να καταναλώνουν υγρά και να προστατεύονται από τον ήλιο. Οι μεγάλες πόλεις υποφέρουν ιδιαίτερα εξαιτίας του μπετόν, της έλλειψης δένδρων και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Στο Παρίσι και τη Λιόν (νοτιοανατολική Γαλλία), από σήμερα τα χαράματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο τα λιγότερα ρυπογόνα οχήματα.

Ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος διανέμει νερό στους δρόμους της Γαλλίας και επισκέπτεται ανθρώπους που ζουν απομονωμένοι, κάλεσε τον πληθυσμό να προσέχει τα πιο ευάλωτα πρόσωπα στο περιβάλλον του.

Καμίνι και η Γερμανία, όπου οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στο Βραδεμβούργο, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που έχει ήδη κάψει από τη Δευτέρα 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης. 

Είναι τέτοια η ζέστη στη Γερμανία, που στο Βερολίνο οι υπάλληλοι στα ζωολογικά πάρκα κατέβρεχαν με λάστιχα όλα τα ζώα, ενώ οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους ανωτέρους τους να εργασθούν με βερμούδες και σανδάλια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. 

Και επειδή οι ακραίες συνθήκες απαιτούν και ακραία μέτρα, στο Βραδεμβούργο ένας άνδρας τα πέταξε όλα έξω και άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης με το σκούτερ του εντελώς γυμνός. 

 

 

Η αστυνομία μάλιστα δε συμμερίστηκε το… δράμα του λόγω ζέστης και τον συνέλαβε. 

Η δραματική αυτή κατάσταση, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, ενώ όλοι μιλούν για ένα άνευ προηγούμενου φαινόμενο για τον μήνα Ιούνιο. 

Την Τρίτη, στο Τιρόλο της Αυστρία έσπασαν όλα τα ρεκόρ, καθώς το θερμόμετρο άγγιξε τους 36,7 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να μη βγουν στο δρόμο τα διάσημα άλλο που σέρνουν τις άμαξες στο Ίνσμπρουκ. 

Στη Γενεύη τέλος, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 35 βαθμών Κελσίου, αναβλήθηκε η παρέλαση της Γιορτής των Σχολείων που θα γινόταν την Τετάρτη, ενώ κλειστά παρέμειναν τα σχολεία και στο Λουξεμβούργο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top