Σκηνικό έντασης-Το Γιαβούζ πλέει προς την Τουρκία

Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας καθώς στα ανοιχτά της Αττάλειας βρισκόταν το απόγευμα της Δευτέρας το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ το οποίο κατευθύνθηκε ήδη για τα ανοιχτά της Καρπασίας στην Κύπρο όπου και πραγματοποίησε την πρώτη του γεώτρηση, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά μετά την πανωλεθρία που γνώρισε στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Στήνει νέο σκηνικό έντασης.

«Το γεωτρύπανο Γιαβούζ της Τουρκίας είναι στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Γιαβούζ το οποίο κάνει τις τελευταίες του προετοιμασίες στα ανοιχτά της Αττάλειας θα ξεκινήσει τις εργασίες γεώτρησης του αρχές Ιουλίου» αναφέρει δημοσιογράφος.

Το πλοίο παρακολουθούσαν οι Τούρκοι λουόμενοι από τα παράλια της Αττάλειας. Το Γιαβούζ έχει δυνατότητα πραγματοποίησης γεώτρησης βάθους 12 χιλιάδων 200 μέτρων.

Προκαλούν τα Τουρκικά ΜΜΕ 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και ο χαρακτηρισμός "απειλή" από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί των αναφαίρετων ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Καστελόριζο.

«Σε συνέντευξή του στην Ελλάδα ο Τσίπρας απείλησε την Τουρκία καθαρά. Ο Τσίπρας δήλωσε πως δεν πρέπει καν να περνάει από το μυαλό της Τουρκίας να κάνει γεώτρηση στα ανοιχτά του Καστελορίζου» τόνισε δημοσιογράφος.
Προκλητική απάντηση Ερντογάν.

Στον Έλληνα πρωθυπουργό απάντησε την Τρίτη ο ίδιος ο Ερντογάν με προφανή πρόθεση δημιουργίας νέας έντασης. 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος. εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί.   Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιώματων μας τα πλοία ερευνών θα συνεχίσουν τις έρευνες τους και τα πλοία των  γεωτρήσεων μας θα συνεχίσουν τις έρευνες και γεωτρήσεις τους και μαζμι με αυτά  οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πάρει, παίρνουν και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.


Επίσης σε μια σπάνια κίνηση, που δείχνει την ένταση που δημιουργεί η τουρκική κυβέρνηση, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς τόσο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και για το θέμα των S-400 και των F-35.

Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η Άγκυρα θα αρχίσει την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S400 τον επόμενο μήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι αποφασισμένος να συνεχίσει καθώς έχει συνάψει μία συμφωνία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top