Ιμάμογλου: Ο λαός μας θα χαρεί ελευθερίες- Έχει πίστη στη Δημοκρατία!

Οι δηλώσεις του μετά την επαναληπτική του νίκη

Βούλιαξε η Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής από υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αναδείχθηκε και στην επαναληπτική ψηφοφορία, δήμαρχος της Πόλης.

O Εκρέμ Ιμάμογλου τη βραδιά της νίκης του μετά την επαναληπτική ψηφοφορία

Δέκα χιλιάδες πολίτες της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και συμμετείχαν στους εορτασμούς για τη νίκη του! 
Ο ποντιακής καταγωγής, υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου είναι σίγουρα ο άνθρωπος που δε θα ήθελε να δει σε αυτή τη θέση ο Ερντογάν. Όμως… αναγκάστηκε να τον συγχαρεί. 

Δείτε στο βίντεο την αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει o Eκρέμ Ιμαμόγλου στην Άννα Ανδρέου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

«Το έργο  μου για την Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει από "αύριο". Αυτή η κοινωνία θα χαρεί ελευθερίες. Αυτή η κοινωνία θα διορθώσει τα παραπτώματα, θα δείτε! Έχω πίστη στον λαό μας! Πιστεύω επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν πίστη στη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου και ευχαρίστησε δημοσίως τον πρόεδρο Ερντογάν και τον αντίπαλό του, με το υποψήφιο κόμμα ΑΚ της Κωνσταντινούπολη, Μπινάλι Γιλντίριμ, που τον συνεχάρησαν.

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Ιμάμογλου για τη νίκη του στην Κωνσταντινούπολη

Νικητής ξανά ο Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - «Χαστούκι» για Ερντογάν!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου είχε κερδίσει την προηγούμενη εκλογική μάχη στις 31 Μαρτίου, ωστόσο το κόμμα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου Προέδρου αμφισβήτησε την ψηφοφορία. Η εκλογική επιτροπή της Τουρκίας ακύρωσε τα αποτελέσματα μετά από μερικές εβδομάδες. Ο Ιμάμογλου υπηρέτησε για 18 ημέρες ως δήμαρχος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τη θέση με εντολή του διοικητικού συμβουλίου. Εν τέλει, αναδείχθηκε νικητής και στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση.

Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Πλάτανα (σημερινό Ακτσααμπάτ) του νομού Τραπεζούντας της Τουρκίας. Αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης και από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, από όπου έλαβε πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στην διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ως μαθητής, έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Εργάστηκε ως μάνατζερ στην ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και στην ομάδα μπάσκετ της Τραπεζούντας.

Το 2008 έγινε μέλος στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. Συγκέντρωσε το 50.44% των ψήφων στις τουρκικές δημοτικές εκλογές του 2014 και εξελέγη δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού.[6]

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top