«Babis παραιτήσου»: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η διαδήλωση στην Πράγα

Ζητούν να φύγει ο Πρωθυπουργός από την εξουσία

Τεράστια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πράγα κατά του Πρωθυπουργού, Andrej Babis. Μάλιστα, ήταν η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαμαρτυρία από το 1989, η οποία είχε φέρει και το τέλος της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περίπου 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην επίδειξη της Κυριακής.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες Τσέχοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Letna, ζητώντας να παραιτηθεί ο Babis.  Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εικόνες δείχνουν το πλήθος των διαδηλωτών που κρατούν πανό και πλακάτ. «Ο πρωθυπουργός μας είναι κλέφτης και ψεύτης! Προσπαθεί να αποφύγει το δικαστικό σύστημα και ελέγχει τον Τύπο», είπε μία διαδηλώτρια. 

Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis/ φώτο ΑP

Διαμαρτυρίες διοργανώνονται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας από το κίνημα "Ένα εκατομμύριο στιγμές για τη δημοκρατία", κάθε εβδομάδα από τα τέλη Απριλίου του 2019. Πυροδοτήθηκαν όταν διορίστηκε νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο Andrej Babis ήταν υπό έρευνα για καταγγελίες για απάτη.

Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στη χώρα, φέρεται να έχει λάβει δόλια χρηματοδότηση από την ΕΕ για ορισμένες από τις πολλές του επιχειρήσεις του, όμως ο  ίδιος αρνείται να παραιτηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top