Μέτρα οι Ευρωπαίοι... «Γιαβούζ» οι Τούρκοι

Ανθελληνική προπαγάνδα από Ερντογάν ενόψει των επαναληπτικών εκλογών

Τα στοχευμένα μέτρα των Ευρωπαίων κατά της Άγκυρας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί στην Κύπρο, θα εξειδικευτούν πιθανότατα τον Ιούλιο. Το αυτί των Τούρκων πάντως δεν ιδρώνει και μάλιστα επιμένουν να δημοσιεύουν ανιστόρητους χάρτες με τα δικαιώματά τους στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ηχηρή απάντηση των ηγετών της Ε.Ε. στην Τουρκία με στοχευμένα μέτρα

Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» σαλπάρει για την Ανατολική Μεσόγειο, με την Άγκυρα να γράφει μέχρι στιγμής στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα μηνύματα των Βρυξελλών, οι οποίες εξετάζουν αυστηρά μέτρα, όπως στην περίπτωση της Κριμαίας.

Τσίπρας: Από εδώ και στο εξής οι ενέργειες της Τουρκίας θα έχουν συνέπειες

«Θέλουμε να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας ώστε να πάμε ξανά σε διάλογο για το Κυπριακό» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Στη Σύνοδο Κορυφής, η Γαλλία φαίνεται ότι τάχθηκε για μια ακόμη φορά στο πλευρό μας.

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω».

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ "ΓΙΑΒΟΥΖ"

Το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο θα κατευθυνθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο, συνοδεία φρεγάτας, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πάντως να μη δίνει καμιά πληροφορία για τη θέση των δύο πλοίων.

«Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων και συνεχίζουμε να το λέμε με κάθε ευκαιρία» επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Alpha", επανέλαβε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας.

«Έχω ξαναπεί ότι όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι ας υπολογίζουμε κατ' αρχήν ότι θα είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, διότι όταν θα φτάσει στην περίπτωση, όπως είπατε, του Καστελόριζου, εκεί πλέον δεν υπάρχουν επιλογές»

ΝΕΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ 

Οι Τούρκοι πάντως συνεχίζουν την προπαγάνδα τους, δημοσιοποιώντας προκλητικούς χάρτες της Κύπρου.

Με πράσινο χρωματίζεται ένα μέρος της τουρκικής τάχα υφαλοκρηπίδας, όπου κάνει γεώτρηση ο «Πορθητής», με πράσινο - άσπρο τα κυπριακά οικόπεδα που διεκδικεί παρανόμως η Άγκυρα, με μωβ τα κυπριακά οικόπεδα που διεκδικεί παρανόμως το ψευδοκράτος και με κόκκινο τα οικόπεδα του ψευδοκράτους.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ 

Ανθελληνική προπαγάνδα και από τον Ερντογάν, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στον ποντιακής καταγωγής Ιμάμογλου. 

«Υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζουν. Επειδή είναι από την Τραπεζούντα. Προσπαθούν να μας χτυπήσουν μέσω της διάκρισης» είπε ο Ερντογάν.

Μεθαύριο, ημέρα των εκλογών, οι Τούρκοι προγραμματίζουν και νέα άσκηση με πυρά μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top