Καταδικάστηκε ο «γκουρού» που μετέτρεπε τις οπαδούς του σε σκλάβες του

Τις υποχρέωνε σε δίαιτες λιμοκτονίας και να χαράζουν το σώμα τους

Ένοχος κρίθηκε ο «γκουρού» Κιθ Ρανίερ, ο οποίος είχε δημιουργήσει μια αίρεση και μετέτρεπε τις γυναίκες οπαδούς του σε σκλάβες του σεξ. 

Ο Ρανίερ υποχρέωνε τα μέλη της αίρεσής του να κάνουν δίαιτες λιμοκτονίας, να χαράζουν τα αρχικά του στο σώμα τους και να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του. 

Οι ένορκοι μετά από δίκη που διήρκησε έξι εβδομάδες και μόλις πέντε ώρες διαβουλεύσεων αποφάσισαν για την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί. 

Ο ίδιος υποστήριζε πως ήταν ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ οι ακόλουθοί του είχαν μετατραπεί σε πειθήνια όργανά του. 

Ο 58χρονος, μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για εμπορία ανθρώπων, απειλές, διαφθορά ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και τώρα κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο Ρανίερ είχε ιδρύσει της εταιρεία Nxivm, που υποτίθεται ότι ήταν ένας οργανισμός αυτοβελτίωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πρώην πωλητής πολυβιταμινών άκουγε χωρίς να αντιδρά τις περιγραφές των πράξεών του, οι οποίες σόκαραν ολόκληρη την Αμερική. 

Ο «γκουρού» αρκέστηκε μόνο να δηλώσει «αθώος» και δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο για τον εαυτό του. Δεν πήρε θέση για όσα του καταλόγισαν τα θύματά του, ούτε κάλεσε μάρτυρες για να αντικρούσει τις κατηγορίες των εισαγγελέων ότι χρησιμοποιούσε την Nxivm για να βρίσκει θύματα για μια ομάδα που λεγόταν DOS.    

Εντός της Nxivm o Ρανίερ είχε οργανώσει μια μυστική «αδελφότητα», την DOS (Dominus Obsequious Sororium), στην οποία οι «σκλάβες» υποχρεώνονταν να παραδίδουν υλικό επιβαρυντικό για τις ίδιες, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τις εκβιάζει. Ο Ρανίερ μίλησε μόνο κατά την έναρξη και το τέλος της δίκης όπου είπε ότι όσα συνέβαιναν στη DOS ήταν συναινετικά. 

Τη Δευτέρα ο δικηγόρος του χαρακτήρισε τη DOS ως ένα «κοινωνικό κλαμπ» και υποστήριξε ότι όσα συνέβαιναν εκεί συνέβαιναν μεταξύ ενηλίκων. To δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τα επιχειρήματα αναφέροντας πως ο Ρανίερ εκβίαζε και επέβαλε δίαιτες πείνας για να επιβάλει στις γυναίκες της DOS να γίνουν «σκλάβες πρώτης γραμμής».    

Εναντίον του Ρανίερ κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες, όλες μέλη του DOS, ενώ στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και μια πέμπτη, η οποία περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο για έναν χρόνο καθώς έδειξε ενδιαφέρον για έναν άλλον άνδρα πέρα από τον αρχηγό της αίρεσης. 

Η Nxivm ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη Νέα Υόρκη και αποσκοπούσε στο να στρατολογεί διάσημους όπου θα παρακολουθούν τα αποκλειστικά εκπαιδευτικά της σεμινάρια. Τα προάστια, όπου η εταιρεία διατηρούσε την έδρα της αποδείχθηκαν ένα κάλυμμα για τις βίαιες συμπεριφορές στους κόλπους της. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως σε ένα από τα σπίτια των μελών της, το οποίο είχε μπουντρούμι, λειτουργούσε σαν ένα σκηνικό ταινίας τρόμου. 

Οι εισαγγελείς ανέπτυξαν ένα χάρτη με τα σπίτια των μελών της οργάνωσης και μετέφεραν τις καταθέσεις μαρτύρων για το τι συνέβαινε εκεί. Σε μια περίπτωση μια γυμνή γυναίκα κρατούνταν κάτω με τα χέρια της πάνω από το κεφάλι της, σαν σε θυσία, να φωνάζει, ενώ τη μάρκαραν με τα αρχικά του Ρανίερ. Μια άλλη ήταν δεμένη σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Μετά την ανάγνωση της απόφασης, πρώην μέλη της Nxivm σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τους εισαγγελείς. Μαζί με τον Ρανίερ είχαν κατηγορηθεί πέντε γυναίκες, οι «έμπιστές» του, που αναλάμβαναν να στρατολογήσουν τις «σκλάβες». Μεταξύ αυτών ήταν η πρόεδρος της Nxivm, Νάνσι Σάλζμαν, η κόρη της, Λόρεν και η ηθοποιός Άλισον Μακ. Όλες τους δήλωσαν ένοχες και απέφυγαν τη δίκη.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top