Λόγω σκανδάλου - Πρόωρες εκλογές στην Αυστρία ανακοίνωσε ο Κουρτς

Το συντομότερο δυνατόν...

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς το βράδυ του Σαββάτου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις σχέσεις του αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε με Ρώσο μεγιστάνα, που παραιτήθηκε το μεσημέρι.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τον γερμανικό Τύπο, δείχνει τον Στράχε να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της. Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έγινε το 2017.

Αυστρία: Έκτακτο διάγγελμα Κουρτς μετά την παραίτηση του αντικαγκελάριου

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο Στράχε μετά το σκάνδαλο με τις «μαύρες» συναλλαγές

Το απόγευμα, πύκνωναν οι πληροφορίες ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε αντίθεση με προηγούμενες ανεπίσημες τοποθετήσεις κύκλων του κόμματός του περί επικείμενων πρόωρων εκλογών, εξετάζει την δυνατότητα συνέχισης του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού του με το Κόμμα των Ελευθέρων υπό την νέα ηγεσία του έως τώρα υπουργού Συγκοινωνιών και Υποδομών και υπαρχηγού των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, τον οποίο ο Στράχε υπέδειξε το μεσημέρι ως διάδοχό του. 

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο επιζητεί συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας φέρεται να επιμένει στην οπωσδήποτε παραμονή στην κυβέρνηση του θεωρούμενου ως πλέον σκληροπυρηνικού στελέχους του, του υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, τον οποίο όμως φαίνεται να απορρίπτουν κατηγορηματικά ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top