Οι Τούρκοι αποκλείουν την Κύπρο από την Ελλάδα

Στο Σούνιο έφτασε τουρκική φρεγάτα

Οι Τούρκοι περικυκλώνουν με τα πολεμικά τους πλοία τη Ρόδο, το Καστελόριζο και την Κρήτη, αποκόπτοντας παράλληλα την Κύπρο από την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στον αέρα είχαμε την Πέμπτη 37 παραβιάσεις από 27 τουρκικά αεροσκάφη.

Προκαλεί ξανά η Άγκυρα Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα»

Οι Τούρκοι αποκλείουν την Κύπρο από την Ελλάδα

Mε δεκάδες πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια, η Άγκυρα θέλει να αποκλείσει την Κύπρο από την Ελλάδα. 

Με αφορμή την άσκηση «Θαλασσόλυκος», έχει συγκεντρώσει αυτές τις ώρες ισχυρές ναυτικές δυνάμεις από τη μια νότια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, έχει περικυκλώσει με πλοία και υποβρύχια τη Ρόδο και το Καστελόριζο, ενώ και ανατολικότερα μέχρι σχεδόν τη μέση της διαδρομής προς Κύπρο, η περιοχή έχει «κοκκινίσει» από τα σκάφη της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι «ανοίγουν» σιγά-σιγά την άσκησή τους και προς το Αιγαίο, με μεγάλα και μικρά πλοία τους να πλέουν νότια της Χίου, αλλά και κοντά στον Άη Στράτη.

Έως το Σούνιο έφτασε τουρκική φρεγάτα 

Από εκεί μάλιστα, μια τουρκική φρεγάτα κατέβηκε νότια, πέρασε το στενό του Καφηρέα και κινήθηκε μεταξύ Τζιας και Σουνίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Ελληνικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των Τούρκων.

Ασπίδα στις τουρκικές προκλήσεις φιλοδοξεί να είναι η συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας και Κύπρου για την ισχυρή παρουσία πλοίων του γαλλικού Στόλου στη ναυτική βάση της περιοχής Μαρί στη Μεγαλόνησο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top