Προκαλεί ξανά η Άγκυρα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα»

Υπό τη σκιά των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα στο Ελσίνκι συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας Κατρούγκαλου και Τσαβούσογλου.  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αθώωση χθες 9 Τούρκων ενώ στην Κύπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι το κλίμα δεν επιτρέπει επανέναρξη διαλόγου.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETO. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπ. Εξωτερικών.

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι 

Τα ανοικτά ζητήματα και οι επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν το απόγευμα σε κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας Κατρούγκαλος και Τσαβούσογλου στο περιθώριο Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Λευκωσία: Δεν υπάρχουν προοπτικές για επανέναρξη διαλόγου 

Στη Λευκωσία κάτω από τις παρούσες συνθήκες ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε στην ειδική σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ότι διάλογος δεν μπορεί να ξαναρχίσει.

 Κλειδώνει η παρουσία γαλλικού στόλου στην Κύπρο

Με τις προκλήσεις της Τουρκίας να τείνουν να είναι καθημερινές, η συμφωνία που επιτεύχθηκε για παρουσία γαλλικού στόλου στην Κύπρο, λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Με τη συμφωνία το Γαλλικό Ναυτικό θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης που βρίσκεται ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top