«Σενάρια πολέμου» της Τουρκίας στο Αιγαίο με τον «Θαλασσόλυκο»

Η άσκηση-επιχείρηση εκφοβισμού θα γίνει από τις 13 έως τις 25 Μαΐου

Ένα ακόμη βήμα επιβολής τετελεσμένων ετοιμάζεται να κάνει η Άγκυρα. Την ώρα που βάζει χέρι στην κυπριακή ΑΟΖ ,  στήνει νέα «σενάρια πολέμου» στο Αιγαίο με την άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Μετά τη «Γαλάζια Πατρίδα» ,ο Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μία φορά βγάζει τον στόλο του στο Αιγαίο , με την άσκηση «θαλασσόλυκος».
Πρόκειται για μία επιχείρηση εκφοβισμού, η οποία θα γίνει από τις  13 έως τις 25 Μαΐου. Η Άγκυρα το πουλά μέσω της  φιλοκυβερνητικής εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ως  απάντηση στις προκλήσεις Ελλάδας και της Κύπρου στη Μεσόγειο. 

Η Άγκυρα βάζει χέρι στην κυπριακή ΑΟΖ 

Οι Τούρκοι απλώνουν τα πλοκάμια τους και στην Κυπριακή ΑΟΖ . Με επιστολή στον ΟΗΕ ξεκαθαρίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν έρευνες και γεωτρήσεις στα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9 και μέρος των 12 και 13, περιορίζοντας το πεδίο εργασιών της ιταλικής ΕΝΙ και αμφισβητώντας εμπράκτως τα κυριαρχικά  δικαιώματα της Μεγαλονήσου στη συγκεκριμένη περιοχή .

Το υπερόπλο «λευκός γύπας» του Ερντογάν

Ο Ερντογάν θέλει να κυριαρχήσει και στον  αέρα. Ήδη έχει στα χέρια του το πρώτο μη επανδρωμένο βομβαρδιστικό αεροσκάφος, τον  Λευκό γύπα.

Η ώρα που μπορεί να παραμείνει στον αέρα είναι επίσης πολύ σημαντική. Μπορεί να μείνει στον αέρα όχι μόνο 24 ώρες αλλά 40 ώρες. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να μεταφέρει φτάνει στα 750 κιλά.

Ο Ερντογάν άνοιξε το προεδρικό μέγαρο για τους μικρούς του φίλους

Προσπαθώντας να φτιάξει το προφίλ του μετά την ήττα του στην Κωνσταντινούπολη , ο Ερντογάν καλεί στο Λευκό Σαράι μικρά παιδιά. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top