Μία νεκρή στη Βόρεια Ιρλανδία – Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλά η αστυνομία

Συναγερμός μετά από ανταλλαγή πυρών

Μια 29χρονη δημοσιογράφος έπεσε νεκρή το βράδυ της Πέμπτης στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας μετά από ανταλλαγή πυρών, με την αστυνομία να μιλά για τρομοκρατική επίθεση. 

«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε. Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια και διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία», ανέφερε μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας, Μαρκ Χάμιλτον.

Πρόκειται για την Lyra McKee, η οποία έπεσε νεκρή από πυρά αγνώστου, καθώς στεκόταν δίπλα από ένα όχημα της αστυνομίας για να καλύψει το ρεπορτάζ των επεισοδίων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ένας μασκοφόρος περπατούσε στον δρόμο, κρατώντας ένα όπλο και πυροβολώντας αδιακρίτως. 

Σύμφωνα με το Press Association, αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εξερράγησαν αργά το βράδυ στην περιοχή Κρέγκαν. Αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρών, ενώ στο σημείο έσπευσαν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. 

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών, κατά το οποίο οι Ρεπουμπλικανοί γιορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916.

Η Μισέλ Ο’Νιλ, υπαρχηγός του κόμματος Sinn Féin, καταδίκασε τους υπεύθυνους για το φόνο της γυναίκας, κρίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι διέπραξαν επίθεση εναντίον όλης της κοινότητας.

«Οι πρώτες σκέψεις μου και αυτές του κόμματός μου είναι στην οικογένεια της γυναίκας που έχασε τη ζωή της», τόνισε η Ο’Νιλ και πρόσθεσε αναφερόμενη στη συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στις βορειοϊρλανδικές παρατάξεις και τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλέιου το 1998: 

«Η δολοφονία της αποτελεί τραγωδία για την οικογένειά της και επίθεση εναντίον όλων των μελών της κοινότητας, επίθεση εναντίον της ειρηνευτικής διαδικασίας μας και εναντίον της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής», 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top