Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα «βλέπουν» ως αιτία της πυρκαγιάς

Οι στάχτες δεν έχουν κατακαθίσει ακόμη στον Καθεδρικό Ναό

Δείτε στο video του Reuters εικόνες από το εσωτερικό της Notre Dame που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο

Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα στο  Associated Press, η πυρκαγιά που προκάλεσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων οφείλεται πιθανότατα σε βραχυκύκλωμα.

Οι στάχτες δεν έχουν κατακαθίσει ακόμη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, αλλά η εικόνα από την καταστροφή είναι πλέον ξεκάθαρη, με τη συζήτηση για τα βήματα προς την ανοικοδόμηση να έχει ήδη ξεκινήσει.

Παναγία των Παρισίων: Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό μετά την καταστροφή

Παναγία των Παρισίων: Ο ύποπτος άνδρας στον πύργο του ναού

Παναγία των Παρισίων: Τι προκάλεσε την πύρινη λαίλαπα στον εμβληματικό ναό

Τα αποκρυφιστικά μυστικά της Παναγίας των Παρισίων

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ένα αριστούργημα που χρειάστηκαν 107 χρόνια για την κατασκευή του δεν είναι δυνατό να αποκατασταθεί σε μόλις πέντε χρόνια, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μέλημά του είναι να είναι έτοιμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση -το δύσκολο σημείο των πρότζεκτ ανακατασκευής- είναι γενναία, αφού έχουν ήδη συγκεντρωθεί πολλά χρήματα, σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο Μακρόν υποστήριξε πως θα φτιάξει ένα ναό «πιο όμορφο από πριν», πυροδοτώντας μια έντονη συζήτηση για το αν θα πρέπει η σκεπή και το βέλος να κατασκευαστούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και σχέδιο ή να γίνουν αλλαγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top