Πάσχα… αλλιώς: Τα πιο περίεργα ταξίδια αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια

Διακοπές και εμπειρίες ζωής, δύο σε ένα!

πασχα ταξιδια

Πάσχα στο χωριό, Πάσχα στο νησί ή Πάσχα σε μέρη εξωτικά; Για τους λάτρεις της περιπέτειας, που βαριούνται τα ίδια και τα ίδια, η τρίτη επιλογή φαντάζει ιδανική.

Αν μπουχτίσατε κάθε χρόνο να κάνετε τα ίδια ή θέλετε να ξεφύγετε από τη σούβλα, το κοκορέτσι και τον κίνδυνο να «αρπάξει» το μαλλί σας το βράδυ της Ανάστασης, τι θα λέγατε να βλέπατε τις… εναλλακτικές;

Το μενού είναι πλούσιο, με εμπειρίες ζωής  για τους λάτρεις της θάλασσας, του βουνού αλλά και εκείνους που αγαπούν το κλεινόν άστυ.

Κατάδυση ανάμεσα σε δύο ηπείρους στην Ισλανδία

Για του λάτρεις των καταδύσεων -και όχι μόνο- υπάρχει το ρήγμα Silfra στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir. Είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στον κόσμο και όχι τυχαία.

Πρόκειται για ένα άνοιγμα μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών, αποτελώντας το μοναδικό σημείο στον πλανήτη, όπου μπορείς να κολυμπήσεις ανάμεσα σε δύο ηπείρους (!), στα υποθαλάσσια σύνορα Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης.

Το νερό είναι κρυστάλλινο, από τα καθαρότερα του κόσμου και πολύ παγωμένο, φτάνοντας μόλις τον ένα βαθμό Κελσίου.

Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να το επισκεφθείτε το Πάσχα, το σημείο είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι το νερό παίρνει ένα υπέροχο πράσινο χρώμα λόγω της άλγης, ενώ τον χειμώνα μπορούν οι πιο τολμηροί να κολυμπήσουν, ενώ πέφτει χιόνι.

Στην Ισλανδία μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα σε μία... φούσκα υπό το πράσινο φως που παιχνιδίζει στον ουρανό, γνωστό ως Βόρειο Σέλας.

Πρόκειται για διάφανες κατασκευές που επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια παρακολουθώντας -αν είναι τυχεροί- και το Βόρειο Σέλας. Ξεχάστε πόλη, δουλειά, υποχρεώσεις και προβλήματα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aurora Borealis. Image from @irisharch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The 5 Million Star Hotel (@bubbleiceland) στις

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great video by Alex Green

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The 5 Million Star Hotel (@bubbleiceland) στις

 

«Επικίνδυνες αποστολές» στη Στοκχόλμη

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να περπατήσετε την πόλη, όχι από τον δρόμο και τα πεζοδρόμια, αλλά από τις… στέγες;

Κι όμως στη Στοκχόλμη γίνεται, καθώς διοργανώνονται βόλτες σε στέγες κτιρίων, που φτάνουν μέχρι και τα 43 μέτρα ύψος από τον δρόμο, με τη θέα να κόβει την ανάσα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μην το δοκιμάσετε μόνοι σας. Οι βόλτες αυτές γίνονται μόνο με οργανωμένα tour.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε καγιάκ μέσα στην πόλη. Η Στοκχόλμη προσφέρεται γι΄αυτό, καθώς είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά.

Ιδανικό είναι και το κολύμπι στην πόλη. Το νερό που την περιβάλλει είναι τόσο καθαρό, που μπορείς να βουτήξεις δίχως σκέψη, χωρίς να βγεις απ΄αυτό... μεταλλαγμένος. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καθαρό που αν διψάσεις, μπορείς και να πιεις.

Όσο για το πού να μείνετε; Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δενδρόσπιτα -για τα οποία είναι διάσημη η Σουηδία- που προσφέρουν όλα τα κομφόρ μίας σουίτας ξενοδοχείου.

Γίνε «ένα» με τον ουρανό στη Σλοβενία

Για τους λάτρεις του βουνού, υπάρχει ένα αλπικό καταφύγιο στην κόψη του βουνού Skuta, σχεδιασμένο από την εταιρία OFIS και απόφοιτους του Χάρβαρντ.

Χτισμένο στη θέση ενός παλιού καταφυγίου για καταιγίδες, προσφέρει ζεστασιά και προσωρινή παραμονή σε maximum 8 πεζοπόρους. Μην ανησυχείτε. Είναι σχεδιασμένο για να αντέχει πολλά μποφόρ, χιόνι και κατολισθήσεις.

Αν πάλι δεν τα πάτε καλά με τα ύψη, ο καλύτερος ποδηλατικός γύρος της Ευρώπης, γνωστός και ως «moustache tour» φαντάζει ως ιδανική εναλλακτική.

Πρόκειται για 3,5 ώρες περιήγησης, αποκλειστικά για ενήλικες, όπου μαθαίνει κανείς τα μυστικά της Λουμπλιάνα κάνοντας ένα πέρασμα από τη ζωή τριών εμβληματικών μυστακοφόρων καλλιτεχνών της Σλοβενίας, που άφησαν το σημάδι τους στην αρχιτεκτονική τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Στο τέλος σε κερνάνε και μία φέτα κέικ potica συνοδευόμενο από καφέ, τσάι και μία έκπληξη από… μουστάκι.

Φρανκφούρτη η... «κρυψίνους»: Κλείδωσε για πάντα την αγάπη σου εκεί

Οι περισσότεροι την έχουν «συνδέσει» με ένα από τα πιο πολυάσχολα αεροδρόμια της Γερμανίας, αλλά λίγοι αντιλαμβάνονται την αξία της πόλης.

Διάσπαρτες σε «σκοτεινά» σημεία υπάρχουν «κρυμμένες» ατραξιόν, όπως για παράδειγμα το Eiserner Steg, η μόνη πεζογέφυρα στον ποταμό Main. Κοσμείται από πολύχρωμα λουκέτα στα κάγκελά της, που κρατούν καλά φυλαγμένη την αγάπη όσων τα άφησαν εκεί σε μία ελπίδα να κρατήσουν τον έρωτά τους παντοτινό.

Πολύ ρομαντικό; Ε τότε ρίξτε το στο ποτό πίνοντας κρασί από μήλο. Μπορεί η υπόλοιπη Γερμανία να ορκίζεται στην μπίρα, αλλά στη Φρανκφούρτη το αγαπημένο ποτό είναι το κρασί από μήλο.

Μάλιστα, υπάρχει και μία παραδοσιακή λαϊκή ιστορία γι΄αυτό, με πρωταγωνίστρια την Frau Rauscher. Ήταν μία δυναμική γυναίκα που λάτρευε τόσο πολύ το συγκεκριμένο κρασί, με αποτέλεσμα να το κλέβει από τα αφεντικά της και να το απολαμβάνει έξω. Αν την έκαναν «τσακωτή», το έφτυνε και στη συνέχεια εξηγούσε πάνω στο μεθύσι της πως το ποτό… επιστράφηκε. Προς τιμήν της υπάρχει ένα άγαλμα που... φτύνει, έξω από επώνυμο εστιατόριο σε σοκάκι στην Klappergasse.

Αν έχετε χρόνο, ταξιδέψτε μέχρι τη μικρότερη πόλη Friedberg, μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά, και περάστε τον δρόμο με το σήμα του... βασιλιά Έλβις Πρίσλεϊ. Ο Γρηγόρης κι ο Σταμάτης θεωρήθηκαν πολύ passé από τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης, που επέλεξαν να κοσμήσουν τα φανάρια τους με τον αθάνατο Έλβις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top