O Μαδούρο κατηγορεί τον Γκουαϊδό ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του

Απειλεί με φυλάκιση τον πολιτικό του αντίπαλο

Νικολάς Μαδούρο

Για συνομωσία δολοφονίας του κατηγόρησε το Σάββατο τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό, ο Νικολάς Μαδούρο, ο ένας εκ των… δύο προέδρων της Βενεζουέλας (καθώς και ο Γκουαϊδό έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας).      

«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», ανέφερε ο Μαδούρο σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Καράκας.  

«Δε θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή» τόνισε,  ενώ χαρακτήρισε το κόμμα του Γκουαϊδό «Λαϊκή Βούληση»  (VP) σαν «τρομοκρατική οργάνωση». 

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι «δολοφόνοι» στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Γουατεμάλα και στις Ονδούρες μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας. 

 «Συνεχίζουμε στους δρόμους (…) συνεχίζουμε την μάχη», ανέφερε  νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό με tweet του, αναρτώντας βίντεο που τον εμφανίζει να χαιρετίζει υποστηρικτές του.  

Η οικονομία της Βενεζουέλας βυθίζεται την ίδια στιγμή  ακόμη περισσότερο καθώς απουσιάζουν πλέον από την αγορά βασικά είδη διαβίωσης.  Από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top