Σε ασφαλές λιμάνι ρυμουλκείται το Viking Sky μετά από αρκετές ώρες αγωνίας

Μπήκαν σε λειτουργία τρεις μηχανές

 

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ΄ανοιχτά της Νορβηγίας, κατάφερε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του και πλέον ρυμουλκείται προς ένα ασφαλές λιμάνι, ενώ τα συνεργεία διάσωσης διέκοψαν για λίγο τη μεταφορά με ελικόπτερο των 1.373 επιβατών.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν μια παύση των επιχειρήσεων, οι οποίες επέτρεψαν τη μεταφορά 479 ανθρώπων με ελικόπτερα από τη γέφυρα του Viking Sky στη στεριά, σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB. 

Το Viking Sky πάντως είχε αρχίσει νωρίτερα να παίρνει κλίση πολύ γρήγορα με έπιπλα και  φυτά να γλιστρούν από τη μια πλευρά στην άλλη, ενώ φώτα και διακοσμητικά από την οροφή έπεφταν πάνω στους επιβάτες που προσπαθούσαν να μείνουν ψύχραιμοι.
Σε φωτογραφίες διακρίνονται δεκάδες επιβάτες, και εκεί ψύχραιμοι, να κάθονται και να περιμένουν φορώντας σωσίβια γιλέκα. 
 

Δραματικές  ήταν προηγουμένως   οι στιγμές που βίωσαν  οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία το οποίο  εξέπεμψε σήμα SOS λόγω βλάβης των κινητήρων χθες, μένοντας ουσιαστικά ακυβέρνητο εν μέσω εντονότατης θαλασσοταραχής.

Αγωνία για το κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 

Η εκκένωση του πλοίου γινόταν από αέρος (ξυπνώντας μνήμες στην Ελλάδα από τις ώρες που αγωνίας που βίωσαν οι επιβάτες του Nordman Atlantic στην Αδριατική πριν 5 χρόνια) με ελικόπτερα, που έχουν  τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνο έναν  επιβάτη κάθε φορά, με αποτέλεσμα οι διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο.   

(Επιβάτες του Viking Dea φορώντας σωσίβια στο Viking Sea) 

(Επιβάτες του Viking Sea περιμένοντας τη διάσωση από ελικόπτερο)   

"Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του", δήλωσε ο Φιέλντ.

Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων στ΄ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.

(Αποκαμωμένοι επιβάτες από την αγωνία και την κούραση)   

Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top