Αγωνία για το κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο από το Viking Sky

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα το πρωί η επιχείρηση απομάκρυνσης των 1300 επιβαινόντων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, που υπέστη μηχανική βλάβη σήμερα εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

Η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή.

Από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο, 915 είναι επιβάτες και 458 μέλη του πληρώματος. 

Όπως επίσης μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 338 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα στη στεριά. 

 "Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης, ο Per Fjeld.

Συνολικά, υπάρχουν πέντε ελικόπτερα που συμβάλλουν στην επιχείρηση. Ο Einar Knutsen στο Κέντρο Διάσωσης είπε στο δίκτυο TV 2 ότι επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.

«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος» είπε ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Εκκενώνεται ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία με 1.300 επιβάτες

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομαχτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκα για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία άλλη επιβάτισσα.

Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.

Στην περιοχή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδας).

Σοκ προκαλούν επίσης τα βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου, όπου επιβάτες παρασύρονται από την πλευρά στην άλλη όταν το πλοίο γέρνει λόγω της θαλασσοταραχής. Στο βίντεο φαίνεται να κινούνται όλα τα έπιπλα στο κεντρικό σαλόνι του κρουαζιερόπλοιου, όσο οι επιβάτες περιμένουν την σειρά τους για να το εγκαταλείψουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top