H πρώτη drug queen μπαίνει στην πολιτική σκηνή της Ταϊλάνδης

Θα δώσει μάχη για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας

Δείτε στο video του Reuters την προετοιμασία του 38χρονου και τη μεταμόρφωσή του σε «Natalia Pliacam»

Μία θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας διεκδικεί η πρώτη drug queen της χώρας, που είναι ευρέως γνωστή ως «Natalia Pliacam».

Πίσω από την περσόνα βρίσκεται ο 38χρονος Assadayut Khunviseadpong, ο οποίος το 2018 ανακηρύχτηκε πρώτος στον «Drag Race» της Ταϊλάνδης, αναλαμβάνοντας μία αποστολή: Να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) κοινότητας αλλά και της φυλετικής ισότητας, σε μία χώρα όπου το στίγμα και η διάκριση παραμένουν κυρίαρχες.

Η περσόνα «Natalia Pliacam»

Η «Natalia Pliacam» κατεβαίνει στις εκλογές της 24ης Μαρτίου με την παράταξη Palang Thong Thin Thai. Αυτή θα είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2014.

«Νομίζω ότι πλέον η κοινωνία είναι πιο ανοιχτόμυαλη και θέλω να σπάσω τις προκαταλήψεις του κόσμου για τα φύλα. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να συμμετέχω στα κοινά παρόλο που έχω διαφορετικό φύλο, γιατί πολύ απλά είναι ένα από τα δικαιώματα που έχω ως πολίτης της Ταϊλάνδης», δηλώνει ο Assadayut Khunviseadpong.

Η προετοιμασία του 38χρονου Assadayut Khunviseadpong σε «Natalia Pliacam»

Ωστόσο το έργο του δεν είναι εύκολο. Παρά το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη έχει «χτίσει» προς τα έξω την εικόνα μίας «άνετης» και «χαλαρής» χώρας που αποτελεί φιλικό προορισμό για τουρίστες της ΛΟΑΤ κοινότητας, κατά βάθος παραμένει μία ευρέως συντηρητική, βουδιστική κοινωνία.

Αν και οι drag queens έχουν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να εισχωρήσουν στη βιομηχανία της διασκέδασης, ο ρόλος τους είναι αυστηρά περιορισμένος σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο 38χρονος Assadayut Khunviseadpong 

Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤ κοινότητας υποστηρίζουν πως η Ταϊλάνδη έχει δρόμο ακόμα να διανύσει προκειμένου να επιτύχει φυλετική και σεξουαλική ισότητα.

Προς το παρόν ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται νομικά, ενώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους στα επίσημα κρατικά έγγραφα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top