Βρες τη χαρά στη Φινλανδία: Για 2η χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Τα έχει όλα: Κοινωνική ευημερία, ελευθερία και μπόλικη γενναιοδωρία

Δείτε στο video του Reuters εικόνες από τη ζωή στη Φινλανδία

Τίποτα δε της λείπει της Φινλανδίας, η οποία όχι μόνο διακρίνεται για τη γαστρονομική της δημιουργικότητα, όχι μόνο είναι διάσημη για τα Northern Lights και για το «σπίτι» του Άγιου Βασίλη, αλλά αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για να ζει κανείς, μεταξύ 156 χωρών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας για το 2019, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι χώρες του Βορρά, καθώς στο Top 10 μετά τη Φινλανδία ακολουθούν η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 19η θέση.

Η ετήσια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου από το δίκτυο SDSN, έλαβε υπόψιν έξι συγκεκριμένες μεταβλητές για να καθορίσει την ευημερία μίας χώρας, όπως για παράδειγμα το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της, οι κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η κοινωνική ελευθερία, η γενναιοδωρία αλλά και η απουσία διαφθοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, η Φινλανδία δεν προσφέρει χαρά μόνο σε όσους είχαν την τύχη να γεννηθούν εκεί αλλά είναι εξίσου γενναιόδωρη και με όσους αποφασίζουν να μεταναστεύσουν:

«Είναι αλήθεια πως οι Φινλανδοί πέρυσι ήταν πιο ευτυχισμένοι από τις υπόλοιπες χώρες αλλά και οι μετανάστες τους ήταν επίσης οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο. Δεν έχει να κάνει με το φινλανδικό DNA, αλλά με τον τρόπο ζωής στις συγκεκριμένες χώρες» δήλωσε ο John Helliwell, επίτιμος καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο British Columbia.

«Πληρώνουν υψηλούς φόρους για το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας, εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους και είναι γενναιόδωροι ο ένας με τον άλλον. Νοιάζονται πραγματικά για τους συνανθρώπους τους».

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

  1. Φινλανδία
  2. Δανία
  3. Νορβηγία
  4. Ισλανδία
  5. Ολλανδία
  6. Ελβετία
  7. Σουηδία
  8. Νέα Ζηλανδία
  9. Καναδάς 
  10. Αυστραλία

Οι δέκα λιγότερο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

  1. Νότιο Σουδάν
  2. Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής
  3. Αφγανιστάν
  4. Τανζανία
  5. Ρουάντα
  6. Υεμένη
  7. Μαλάουι
  8. Συρία
  9. Μποτσουάνα
  10. Αϊτή
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top