«Ισλαμπόλ»: Ο Ερντογάν ξαναβάφτισε την Κωνσταντινούπολη

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ερντογάν

Μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία με τον… «τουρκοφάγο» δράστη, ο οποίος σκότωσε μέσα σε λίγα λεπτά 49 μουσουλμάνους, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί το μανιφέστο μίσους του 28χρονου για εσωτερική κατανάλωση. 

Έτσι τη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγε ώρες μίλησε και πάλι για την Κωνσταντινούπολη. Δε δίστασε μάλιστα να την ξαναβαφτίσει και από Κωνσταντινούπλη να την αποκαλέσει «Ισλαμπόλ», δηλαδή πόλη του Ισλάμ.

«Αυτές οι δηλώσεις περί Κωνσταντινούπολης δεν είναι τυχαίες. Σημαίνει ότι στην ψυχή τους, στο μυαλό τους ακόμη αυτά σκέφτονται. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ είναι “Ισλαμπόλ” (σ.σ. η πόλη του Ισλάμ). Δεν έχουμε πια ούτε στο μυαλό μας ούτε στα όνειρά μας καμία Κωνσταντινούπολη. Δε θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την επιθυμία του να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όπως άλλωστε ζητούν και οι Τούρκοι εθνικιστές. 

Ωστόσο θέλησε να ρίξει κάπως τους τόνους λέγοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό θα είχε τεράστιο κόστος για την Τουρκία, καθώς, θα προκαλούσε, όπως είπε, επιθέσεις εκδίκησης σε τζαμιά σε όλο τον κόσμο. 

Είπε όμως ότι στην Αγιά Σοφιά υπάρχει ξεχωριστός χώρος για όποιον θέλει να προσευχηθεί. Απευθύνθηκε μάλιστα στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας λέγοντας ότι πρέπει να μάθει τα όριά του και να μη δείχνει ασέβεια απέναντι στον τουρκικό λαό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top