Από μια ζωή σε καταφύγια αστέγων, στο Χάρβαρντ με υποτροφία

«Δεν ήθελα τα παιδιά μου στο μέλλον να βιώσουν ό, τι ζούσα εγώ»

Richard Jenkins

39.506 άνθρωποι έκαναν αίτηση για μια θέση στο Xάρβαρντ στα προοπτυχιακά προγράμματα του 2021 και από αυτούς μόνο 2.307 έγιναν δεκτοί. 

Φανταστείτε να κερδίζατε μια από αυτές τις θέσεις, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ζώντας μεταξύ καταφυγίων αστέγων και δωματίων φτηνών μοτέλς. Αυτό έκανε ο Richard Jenkins. Παρά τις δυσκολίες στη ζωή του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στο διάβασμα. Έτσι, κατάφερε να αποφοιτήσει με την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο του και να κερδίσει μια θέση στο Χάρβαρντ. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό WHYY της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, ο Jenkins θυμάται:

«Όταν ήμουν στην τελευταία τάξη του δημοτικού, θυμάμαι να περπατάω με έναν φίλο γυρνώντας από το σχολείο. Με ρώτησε πού μένω. Το καταφύγιο αστέγων ήταν πολύ μεγάλο, έμοιαζε με έπαυλη. Έτσι του είπα, αυτό εκεί είναι το σπίτι μου. Ντρεπόμουν αφάνταστα να πω ότι ζω σε καταφύγιο αστέγων». 

Αυτή η στιγμή τον ενέπνευσε να συγκεντρωθεί στις σπουδές. «Δεν ήθελα τα παιδιά μου στο μέλλον να βιώσουν ό, τι ζούσα εγώ», λέει. 

Ο Jenkins σχεδιάζει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές. Το Xάρβαρντ καλύπτει όλα τα έξοδα σπουδών των φοιτητών με εισόδημα κάτω από 65.000 τον χρόνο, έτσι ο Jerkins θα λάβει πλήρη υποτροφία. Ο νονός του ξεκίνησε εκστρατεία μέσω ιστοσελίδας “GoFundMe”, για να τον βοηθήσει να καλύψει τα πρόσθετα έξοδα. 

Ο Jenknins θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου του για τη σημασία της υπευθυνότητας. Η συμβουλή του προς τους συμμαθητές του είναι να βρουν τι θέλουν στη ζωή τους, να συγκεντρωθούν σε αυτό και να μην εγκαταλείψουν ποτέ. 

«Το κίνητρό μου ξεκινά από το ότι θέλω να δω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε μια καλύτερη κατάσταση», λέει «Το κίνητρο είναι σημαντικό για όλους, αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι να βρεις αυτό που θες και να μην το αφήσεις. Μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε κάνει αρκετά, αλλά δεν είναι ποτέ αρκετά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top