Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος του Boeing που συνετρίβη

Οι δραματικοί διάλογοι με τους ελεγκτές λίγο πριν την πτώση

Δείτε στο video του Reuters συγκλονιστικές εικόνες με τους συγγενείς των θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας

Μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, ο πιλότος ζητούσε πανικοβλημένος από τον πύργο ελέγχου την άδεια να επιστρέψει.

Όπως αποκάλυψαν οι «New York Times», ο πιλότος έλεγε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «Break, break». Η συγκεκριμένη έκφραση «χρησιμοποιείται για να δοθεί προτεραιότητα σε ένα μήνυμα και σημαίνει ότι το πλήρωμα αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία οι πιλότοι δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν. 

Boeing 737 Max: Τους τελευταίους πέντε μήνες οι πιλότοι ανέφεραν προβλήματα

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Συγκλονίζει ο Έλληνας που σώθηκε!

Συγγενείς των θυμάτων κλαίνε πάνω από τα συντρίμμια. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή, προσπαθούσε παράλληλα με το «αίτημα επιστροφής» που ζητούσε, να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Τρία λεπτά μετά την επικοινωνία με τους ελεγκτές, το Boeing 737 MAX 8 χάθηκε από τα ραντάρ, παρασύροντας στον θάνατο 157 ανθρώπους.

Πανευρωπαϊκή απαγόρευση των πτήσεων των Boeing 737 Max

Aναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις με Boeing 737 Max

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 08:38 τοπική ώρα (07:38 ώρα Ελλάδος) από την Αντίς Αμπέμπα και χάθηκε από τα ραντάρ έξι λεπτά αργότερα. Ο πιλότος του  είχε 8.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου είχε γίνει έλεγχος συντήρησης του αεροπλάνου.

Η Ethiopian Airlines έχει ανακοινώσει από την Κυριακή ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο των μηνυμάτων του προς τον πύργο ελέγχου.

Το σημείο όπου 157 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.Φωτογραφία: Αssociated Press

Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. 

Τα μαύρα κουτιά του, τα οποία περιέχουν τις παραμέτρους της πτήσης και τις συνομιλίες στο πιλοτήριο, έφτασαν στη Γαλλία, όπου θα αναλυθεί το περιεχόμενό τους από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), έναν εξειδικευμένο οργανισμό στις έρευνες των τεχνικών στοιχείων αεροπορικών δυστυχημάτων.

Η «διαδικασία έρευνας» ξεκίνησε στο Παρίσι, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι Ethiopian Airlines.

Ο πιλότος του  είχε 8.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου είχε γίνει έλεγχος συντήρησης του αεροπλάνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top