Δάσκαλος έβαλε τιμωρία 10χρονο μαθητή λέγοντας «δείτε πόσο άσχημος είναι»

«Τον αποκάλεσε πίθηκο» λένε οι γονείς του

ιταλια δασκαλος

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με έναν δάσκαλο δημοτικού, ο οποίος έβαλε τιμωρία στην τάξη έναν μαύρο μαθητή με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο, λέγοντας στα υπόλοιπα παιδιά «δείτε πόσο άσχημος είναι».

Οι γονείς του παιδιού με καταγωγή από τη Νιγηρία, έχοντας τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, απευθύνθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού. 

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι ο δάσκαλος χαρακτήρισε το παιδί τους, εκτός από «πολύ άσχημο» και «πίθηκο» και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που του φερόταν προσβλητικά μπροστά στους συμμαθητές του. Θεωρούν, παράλληλα, ότι «πρόκειται για σαφέστατο κρούσμα ρατσισμού».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πολλοί συμμαθητές του δεκάχρονου αγοριού, σηκώθηκαν και πήγαν δίπλα στον μικρό, λέγοντας στον δάσκαλο «είμαστε όλοι ίδιοι, και εμείς, τότε, θέλουμε να καθίσουμε εδώ, κοντά στο παράθυρο». Όλοι οι γονείς των παιδιών της συγκεκριμένης τάξης εξέφρασαν την καταδίκη τους για το συμβάν.

Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιοποιήθηκε από τον βουλευτή της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάννι, ο οποίος κατέθεσε  ερώτηση στη βουλή της Ρώμης. 

Στο μεταξύ, με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Παιδείας, ο δάσκαλος που ευθύνεται για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, παύθηκε των καθηκόντων του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόσφατα, πάντα εξαιτίας της καταγωγής και του χρώματος του δέρματός της, ο εκπαιδευτικός είχε προσβάλει και την αδελφή του μικρού μαθητή αφρικανικής καταγωγής, σε άλλη τάξη του ίδιου σχολείου.

Τι απάντησε ο δάσκαλος

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά», χωρίς να πείσει τη διευθύντρια του σχολείου και τους κατοίκους του Φολίνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top