Ικετεύει για οίκτο η 19χρονη νύφη του ISIS – Γιατί εκλιπαρεί τη Βρετανία

Δηλώνει μετανιωμένη και πρόθυμη να αλλάξει

Μετανιωμένη είναι η 19χρονη νύφη του «ISIS» μετά την απόφασή που πήρε πριν τέσσερα χρόνια να εγκαταλείψει τα πάντα στη Βρετανία και να παντρευτεί έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να της αφαιρέσει τη βρετανική υπηκοότητα, η Shamima Begum παρακαλά τις Αρχές να την αφήσουν να επιστρέψει προκειμένου να μεγαλώσει με ασφάλεια το νεογέννητο παιδί της.

H Βρετανία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τη 19χρονη «νύφη» του ISIS

H έφηβη «νύφη» του ISIS θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία αλλά δεν μπορεί

H 19χρονη σήμερα Shamima

«Θα ήθελα εκείνοι (οι Βρετανοί πολιτικοί) να επαναξιολογήσουν την υπόθεσή μου δείχνοντας περισσότερη επιείκια μέσα από την καρδιά τους», είπε η 19χρονη σήμερα Shamima στο Sky News. 

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να αλλάξει ή να αναμορφωθεί απάντησε: «Είμαι πρόθυμη να αλλάξω». 

H Shamima μαζί με τις άλλες δύο "νύφες" του ISIS. Φωτογραφία: Αssociated Press

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Begum εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, έχοντας εγκαταλείψει, κατά τα λεγόμενά της, την Μπαγκούζ της Συρίας --το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους-- και το περασμένο σαββατοκύριακο έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την υπηκοότητα από την 19χρονη για λόγους ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τον Guardian ο δικηγόρος της οικογένειας της Shamima Begum προγραμματίζει να ταξιδέψει το ταχύτερο δυνατό στη Συρία για να λάβει τη συγκατάθεση της 19χρονης για τον επαναπατρισμό του παιδιού της και να προετοιμάσει την νομική διαδικασία έφεσης της απόφασης για αφαίρεση της υπηκοότητας.

Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το 2015 τα τρία κορίτσια να το σκάνε για να ταξιδέψουν στη Συρία. Φωτογραφία: Αssociated Press

Σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός των Εργατικών υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην 19χρονη να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Γεννήθηκε στην Βρετανία, έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην Βρετανία και προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις, αλλά επίσης χρειάζεται στήριξη», είπε ο Κόρμπιν στο ITV News, σε ερώτηση για την Begum.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η Kadiza Sultana, η Amira Abase και η Shamima Begum

«Έχει σαφέστατα το δικαίωμα να επιστρέψει στη Βρετανία. Κατά την επιστροφή της θα πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για ό,τι έχει κάνει. Και σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα να ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια», ανέφερε ο Κόρμπιν. 

Χθες, μετά την απόφαση αφαίρεσης της βρετανικής της υπηκοότητας, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές τόνισε ότι ανησυχεί επειδή αναφέρθηκε λανθασμένα ότι η 19χρονη Σαμίμα έχει διπλή υπηκοότητα, διαμηνύοντας ότι δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top