Ένας νεκρός από χιονοστιβάδα στην Ελβετία

Σταμάτησαν οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους

Ένας σκιέρ έχασε τη ζωή του και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν χιονοστιβάδα του καταπλάκωσε την Τρίτη στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ελβετίας, το Κραν Μοντανά. 

Ο σκιέρ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον απεγκλωβισμό του από τα σωστικά συνεργεία, όμως υπέκυψε στα τραύματά του. 

Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα σταμάτησαν όλες οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. 

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 14:15 (τοπική ώρα) στην πίστα του σκι Κανταχάρ, στη ζώνη που ονομάζεται Πασάζ ντι Μαζόρ, στον τομέα στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που καταπλακώθηκε από τα χιόνια, ενώ ο πρόεδρος του Κραν Μοντανά, Νικολά Φερό δήλωσε ότι πιθανόν δέκα με δώδεκα άτομα να παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα. 

Οκτώ ελικόπτερα, 12 σκύλοι και περισσότεροι από 240 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις έρευνες για να εντοπίσουν τους ανθρώπους που τυχόν είχαν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Βαλέ, Κριστιάν Βαρόν, η χιονοστιβάδα είχε μήκος 840 μέτρων και πλάτος 100 μέτρων, ενώ 400 μέτρα χιόνι έπληξαν την πίστα.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Κατρίν Σεπί, πιθανόν οι σκιέρ να προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα, ή αυτή να δημιουργήθηκε λόγω των κλιματικών συνθηκών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top