Αλλαγές στα αεροπορικά εισιτήρια: Επιλογή πλέον και το "απροσδιόριστο" φύλο

Αμερικανική εταιρεία προσθέτει δύο νέες επιλογές στην κράτηση εισιτηρίων

Αλλαγές ως προς τον προσδιορισμό του φύλου από τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ. Έτσι από την 1η Ιουνίου οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από το «κύριος» και το «κυρία» να τσεκάρουν αν θέλουν το «απροσδιόριστο» (unspecified) ή «άγνωστο» (undisclosed).

Αυτές τις δύο νέες επιλογές αναμένεται να προσθέσει στα έντυπα κράτησης η Airlines for America (A4A).

Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ελήφθη από κοινού με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) που απαρτίζεται από εταιρείες όπως η American Airlines, η JetBlue, η SouthWest και η Alaska Airlines. 

Οι αεροπορικές εταιρείες, που διαχειρίζονται οι ίδιες το σύστημα κρατήσεων, είναι ελεύθερες να εφαρμόσουν την απόφαση, καθώς δεν είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο που έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, η Delta Air Lines, που είναι μία από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που δεν ανήκει στο A4A, αποφάσισε επίσης να προτείνει νέες επιλογές στους επιβάτες.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των διαφορετικών πελατών μας (…) προβλέπουμε να προτείνουμε μια επιλογή γένους μη-δυαδική, κατά τη διαδικασία κράτησης», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top