Kατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ

Το τείχος στα σύνορα, η απειλή νέου «shutdown» και η... παχυσαρκία

τραμπ

Συντριπτικά «πέρασε» το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού στην αμερικανική Γερουσία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο shutdown από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά.

Την καυτή ανάσα του shutdown νιώθουν για δεύτερη φορά οι ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα το υπογράψει. Ο προϋπολογισμός, του δίνει 1,375 δις προκειμένου να χτίσει το τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, πολύ λιγότερα δηλαδή από τα 5,7 δις που είχε αρχικά ζητήσει από το Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι αποφάσισε να πάρει αλλιώς αυτό που θέλει. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Τραμπ προχώρησε σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ανακοινώνοντας πως σχεδιάζει να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση.

ΗΠΑ: Έντεκα δισεκατομμύρια δολάρια στοίχισε το shutdown

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτή του την κίνηση, οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά της λήψης αυτού του έκτακτου μέτρου.

Η Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε πως «ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, θα λάβει μια ακόμη εκτελεστική δράση - συμπεριλαμβανομένης της εθνικής έκτακτης ανάγκης - για να διασφαλίσει το τέλος της κρίσης στην εθνική ασφάλεια και της ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα. Για ακόμη μια φορά τηρεί την υπόσχεσή του να χτιστεί ένα τείχος, να προστατευτούν τα σύνορα και να θωρακίσουμε τη σπουδαία μας χώρα», τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας με ανακοίνωσή της.

Τέλος για λίγο το shutdown στις ΗΠΑ - Απειλεί με νέο «λουκέτο» ο Τραμπ

Στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ,Μελάνια Τραμπ. Φωτογραφία, Associated Press

Υγιής αλλά.. στα όρια της παχυσαρκίας ο Τραμπ

Το shutdown και η έριδα για την κατασκευή του τείχους δεν είναι τα μόνα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μπορεί σύμφωνα με το τελευταίο check up που έκανε να είναι απόλυτα υγιής, ωστόσο βρίσκεται στα όρια της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, Σον Κόνλεϊ, κατά την εξέταση της περασμένης εβδομάδας ο Τραμπ ζύγιζε 110 κιλά, δύο κιλά περισσότερα από την εξέταση στις αρχές του 2018.

Άλλοι γιατροί του επισημαίνουν ότι ο δείκτης μάζας σώματός του (BMI) ξεπερνά πλέον το 30, δηλαδή ο Τραμπ θεωρείται πλέον παχύσαρκος.

Ο Τραμπ, ο οποίος πάσχει από μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, είχε κληθεί στο παρελθόν να χάσει τουλάχιστον 4,5 κιλά.

Υγιής και ακμαίος ο Τραμπ: Υπεβλήθη στο ετήσιο τσεκ απ του

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ύψος 1,90 μ. και φέρεται ότι η διατροφή του περιλαμβάνει αναψυκτικά και τρόφιμα fast food.

Είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ και ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πιει ποτέ. Επίσης δεν καπνίζει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε παρουσιάσει μια επιστολή, η οποία ανέφερε ότι «θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος που θα έχει έως σήμερα εκλεγεί», αλλά ο γιατρός τον οποίο ανέφερε ως υπογράφοντα την επιστολή είχε δηλώσει αργότερα ότι την είχε συντάξει ο ίδιος ο Τραμπ.

Πέρυσι ο δρ Ρόνι Τζάκσον είχε πει ότι ο πρόεδρος έχει «εξαιρετικά γονίδια» και ότι δε θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι κοιμάται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την νύχτα γιατί «έτσι είναι η φύση του».

Στην τελευταία έκθεσή του ο δρ Κόνλεϊ αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα υγείας εξετάζοντας τον Τραμπ.

«Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές για να αναφέρω έπειτα από την εξέταση στα μάτια, τα αυτιά, την μύτη, το στόμα, τα δόντια/ούλα, την καρδιά, τους πνεύμονες, το δέρμα, το γαστρεντερικό και νευρολογικό σύστημα».

Σύμφωνα με την έκθεση, η δόση του φαρμάκου που λαμβάνει ο Τραμπ για τη μείωση των υψηλών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό (ιδιαίτερα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων), το Rosuvastatin, αυξήθηκε από 10mg σε 40mg.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top