Προκαλεί ο Ράμα: «Η Αλβανία συζητά με την Ελλάδα για τα σύνορα»

Αίσθηση από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα επέλεξε τον δρόμο της πρόκλησης με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή της γειτονικής χώρας σχετικά με τα σύνορα με την Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν στην πρόταση για τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή, είπε ότι συζητήσεις για τα σύνορα γίνονται και με την Ελλάδα. 

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης», δήλωσε ο Έντι Ράμα, εγείροντας έτσι θέμα συνόρων και με την Ελλάδα. 

Ωστόσο πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισαν ότι η μόνη συζήτηση που γίνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία είναι για τις θαλάσσιες ζώνες και τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών. 

Κομισιόν: Ελλάδα και Αλβανία δε διαπραγματεύονται για τα σύνορα

Η Ελλάδα και η Αλβανία δεν  επαναδιαπραγματεύονται κάποιου είδους σύνορο, “απ ’ότι ξέρουμε”, σύμφωνα με την Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση star.gr σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, οι οποίες μεταφέρθηκαν στον ελληνικό Τύπο ως δηλώσεις που παρέπεμπαν στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης συνόρων, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς απάντησε αφενός ότι η Κομισιόν δεν έχει την εντύπωση ότι ο Έντι Ράμα αναφερόταν σε κάτι τέτοιο, αφετέρου στο πλαίσιο των Βαλκανίων και των έξι χωρών που υπάγονται στην στρατηγική της ΕΕ για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star, Θάνο Αθανασίου, η κυρία Κιτσίγιανιτς πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι η προσέγγιση και ο κατευνασμός των παθών  και ως εκ τούτου δηλώσεις ηγετών προς την αντίθετη κατεύθυνση “δεν βοηθούν”. Τέλος απαντώντας στο ερώτημα αν η Ελλάδα και η Αλβανία “διαπραγματεύονται σύνορα”, απάντησε “όχι απ’όσο γνωρίζουμε”. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top