Σύστημα που θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα στους δρόμους του Ρίο

Πώς θα λειτουργεί για να πατάξει την εγκληματικότητα

ριο ντε τζανειρο

Ένα εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί σύντομα στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Στόχος είναι να παταχθεί η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Όπως έγινε γνωστό, το σύστημα φυσιογνωμικής εξακρίβωσης, θα εγκατασταθεί σε πρώτη φάση στη Κοπακαμπάνα, στις αρχές Μαρτίου, την περίοδο του Καρναβαλιού, που η περιοχή σφύζει από τουριστική ζωή.

Πώς θα λειτουργεί; Όταν οι κάμερες αναγνωρίσουν ένα πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή εάν ένα όχημα που έχει κλαπεί κυκλοφορεί στην περιοχή, ένα προειδοποιητικό μήνυμα θα στέλνεται στο περιπολικό που βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση.

Ο Ροζέριο Φιγκερέντο, ο νέος διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας της πολιτείας του Ρίο, έκανε λόγο για ένα «φανταστικό εργαλείο. Είναι καιρός η στρατιωτική αστυνομία να εκσυγχρονιστεί» υπογράμμισε.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια αναζωπύρωση της βίας, μεταξύ άλλων με περιστατικά με πυροβολισμούς μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που επιχειρούν να τους συλλάβουν. 

Τον περασμένο χρόνο, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αμαυρώθηκαν από περιστατικά ένοπλης βίας στις τουριστικές συνοικίες, κοντά στις διάσημες παραλίες Ιπανέμα και Κοπακαμπάνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top