To Μπαρμπαρός συνεχίζει να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι Έλληνες ψαράδες στο έλεος των τουρκικών Νavtex

Σε κίνδυνο βρίσκεται η αλιεία μας σε νησιά όπως ο Άη Στράτης, η Λέσβος και η Λήμνος αφού οι τουρκικές Navtex κρατούν τους ψαράδες μας ανήμπορους να βγουν στα ανοιχτά. 

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο άμυνας με μια φωτογραφία στο twitter ανακοινώνει τις κινήσεις του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο, το οποίο συνεχίζει να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Άγκυρα να κάνει επίδειξη ισχύος.

Με ένα tweet στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Μπαρμπαρόσα, το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις έρευνες, συνοδευόμενο μάλιστα από φρεγάτα με την ίδια ονομασία.

«Το Μπαρμπαρός Χαιρετίν Πασά συνεχίζει τις επιστημονικές έρευνες σε περιοχές της δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και συνοδεύεται από την φρεγάτα TCG Barbaros την οποία παρέχει το πολεμικό μας ναυτικό»

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ NAVTEX

Την ίδια ώρα, η Τουρκία ξεπερνά κάθε όριο και δεσμεύει περιοχή μεταξύ Άη-Στράτη, Λήμνου και Λέσβου για τη διεξαγωγή ασκήσεων δηλώνοντας προκλητικά ότι πρόκειται για τουρκική επικράτεια. 

Οι Έλληνες ψαράδες παρακολουθούν με δεμένα χέρια τις εξελίξεις που τους καθηλώνουν αφού δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν στην περιοχή.

«Σ' εκείνα τα νερά δίνουν πολλή σημασία στο μέρος για ψάρεμα. Κινδυνεύει να καταστραφεί ο κόσμος, δε θα μπορούν να ψαρέψουν μετά, δε θα μπορούν να ψαρέψουν. Μπέρδεμα. Κατ'αρχήν άμα το κλείσουν αυτό το μέρος, τελειώσαμε» λέει ο Κωνσταντίνος Χαψής, Πρόεδρος αλιείας Λήμνου. 

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πάντως, ο αναλυτής διεθνούς ασφάλειας Αθανάσιος Κοσμόπουλος μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του Star, Leaders, εξηγεί ότι η Ελλάδα υπερτερεί ποιοτικά σε σχέση με τους Τούρκους.

«Η ποιοτική υπεροχή έχει σημασία. Σαφώς υπάρχει μια ζυγαριά η οποία γέρνει ποσοτικά προς την πλευρά του γείτονά μας. Σε κάθε περίπτωση όμως στη συγκεκριμένη στιγμή και τη συγκεκριμένη ώρα που θα χρειαστεί να αναμετρηθούμε είναι άλλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το βλέμμα της Άγκυρας παραμένει και στη Συρία. Μετά τις εκατέρωθεν επιθέσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας, ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινωνεί με τον Αμερικανό ομόλογό του με τους δύο να κάνουν λόγο για εποικοδομητική συνομιλία και τον Τραμπ να μαζεύει τις απειλές περί οικονομικής καταστροφής της Τουρκίας.

 «Οι φίλοι μου κι εγώ στενοχωρηθήκαμε με μερικά μηνύματα που υπήρχαν στο λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κυρίου Τραμπ. Προχωρήσαμε αμέσως σε πράξεις και συζητήσαμε αυτά τα ζητήματα τηλεφωνικά» δηλώνει ο Ερντογάν. 

«Μίλησα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για να εξετάσουμε πού βρισκόμαστε σε όλα τα ζητήματα. Μιλήσαμε ακόμη για την οικονομική ανάπτυξη ΗΠΑ-Τουρκίας-μεγάλες δυνατότητες για σημαντική επέκταση» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top