Παρατείνεται η κράτηση των Ουκρανών ναυτικών που συνελήφθησαν στην Κριμαία

Το Κίεβο αρνείται τις κατηγορίες για παραβίαση ρωσικών χωρικών υδάτων

Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας αποφάσισε να παρατείνει έως τις 24 Απριλίου την κράτηση των οκτώ από τους 24 Ουκρανούς ναυτικούς που είχαν συλληφθεί από την ρωσική ακτοφυλακή τον περασμένο χρόνο στην Κριμαία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα στενά του Κερτς.   

Αρχικά το δικαστήριο είχε αποφασίσει να παρατείνει την κράτηση τεσσάρων Ουκρανών ναυτικών και εν συνεχεία άλλων τεσσάρων. 

Το χρονικό 

Την Kυριακή 25/11 η Ρωσία πυροβόλησε και συνέλαβε τρία μικρά πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, προκαλώντας μια απότομη κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας Ουκρανός έχασε τη ζωή του, όμως την είδηση δεν επιβεβαιώνουν τα ξένα ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσενκο  μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με το επιτελείο του ότι "υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο Ουκρανοί ναυτικοί τραυματίστηκαν".

Τα ουκρανικά σκάφη φέρονται να βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης,  όταν το ρωσικό Ναυτικό απέκλεισε την περιοχή,  στέλνοντάς τους τελεσίγραφο ν' αποχωρήσουν.

Στη συνέχεια, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Ουκρανίας, φέρονται να κατέλαβαν δύο μικρά πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top