Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίθεση στον ΣΚΑΪ

«Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας»

Στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ αναφέρονται από το πρωί της Δευτέρας όλα τα ξένα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι σπάνιες στη χώρα μας. 

Το περιοδικό Time στη διαδικτυακή του έκδοση κάνει λόγο για «Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας», παραθέτοντας και τις δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη. 

Εκτενή ρεπορτάζ φιλοξενούν το Associated press, αλλά και οι New York Times και το ABC News με φωτογραφίες από το σημείο και τις έρευνες των ειδικών πυροτεχνουργών. 

Σύμφωνα με το Associated Press «η επίθεση της Δευτέρας έχει κάποιες ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια στις 22 Δεκεμβρίου του 2017. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει μια ακροαριστερή οργάνωση, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Η Ελλάδα έχει ιστορικό ένοπλων επιθέσεων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, κυρίως από εξτρεμιστικές ακροαριστερές ομάδες, οι οποίες άρχισαν να αναδύονται μετά την επταετή χούντα που κατέρρευσε το 1974».

Το Reuters αναφέρει ότι «ο ΣΚΑΪ είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και μέρος ενός ομίλου media, που περιλαμβάνει έναν ραδιοφωνικό σταθμό και συνδέεται με την μεγαλύτερη εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την "Καθημερινή"».

Το Euronews σημειώνει ότι από την ισχυρότατη έκρηξη δε υπήρξαν θύματα, ενώ η ισπανική έκδοση του RT έχει τίτλο «Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την έδρα τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα».

Τέλος τουρκικές εφημερίδες όπως η Hurriyet και η Sabah στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους μετέδωσαν την είδηση της έκρηξης στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι έχουν  ξαναγίνει τέτοιου είδους επιθέσεις στην Ελλάδα κυρίως από ακροαριστερές οργανώσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top