Δακρυγόνα και ένταση στην πορεία των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι

Επιμένουν παρά τις υποσχέσεις Μακρόν

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα «Κίτρινα Γιλέκα» στο Παρίσι με την ένταση για μια ακόμα φορά να έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Περίπου 8.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καθώς πάνω από 15 οργανώσεις της Αριστεράς είχαν καλέσει τους Γάλλους σε διαδήλωσε για τη στήριξη των «Κίτρινων Γιλέκων».

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ προχώρησε και σε 60 προσαγωγές περίπου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία η κινητοποίηση αυτή είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις προηγούμενες διαδηλώσεις στις οποίες είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Περίπου 8.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για τη σημερινή διαδήλωση, όπως επίσης 14 τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ εντατικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους, σταθμούς και μέσα μαζικής μεταφοράς που οδηγούσαν στο Παρίσι. 

Περιοχές, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, όπως το Μεγάρο των Ηλυσίων ή η Εθνοσυνέλευση βρίσκονταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, ενώ κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα του ομίλου Kering (Gucci, Saint Laurent, Boucheron).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top