Ξέχασαν στο αεροπλάνο καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση

Ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο

Αεροπλάνο

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό… το πλήρωμα αεροσκάφους της εταιρείας Southwest που είχε απογειωθεί από το Σιάτλ βρήκε στο αεροπλάνο ξεχασμένη μια ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση. 

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με προορισμό το Ντάλας και είχε διανύσει ήδη περίπου 950 χλμ. από το σύνολο των 2.500 χλμ. της πτήσης όταν το πλήρωμα βρήκε την καρδιά η οποία είχε παραληφθεί από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια και είχε προορισμό νοσοκομείο του Σιάτλ. 

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε το λάθος, δώσαμε αμέσως εντολή να επιστρέψει (το αεροπλάνο) στο Σιάτλ», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ο Νταν Λάντσον, εκπρόσωπος της Southwest.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για την αδιανόητη αυτή γκάφα, ο πιλότος όμως του αεροσκάφους έκανε… αναστροφή και επέστρεψε πάλι στο Σιάτλ για να δοθεί η καρδιά εκεί που προοριζόταν και να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου. 

Το απίστευτο αυτό λάθος είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις εξαιρετικά πολύτιμες ώρες, από τις οποίες οι τρεις στον αέρα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ανθρώπινη καρδιά μπορεί να διατηρηθεί από τέσσερις έως έξι ώρες πριν γίνει η μεταμόσχευσή της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top