Aλβανική ριβιέρα με... κλεμμένες ελληνικές περιουσίες

Ποιος είναι ο στόχος του Ράμα;

Με ειρωνείες απαντά το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην αγωνία των Βορειοηπειρωτών, που χάνουν τα σπίτια τους  μέσα σε μια νύχτα, χωρίς καν να αποζημιωθούν.

Ο Ράμα παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Αλβανία

Μέσα σε 24 ώρες οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, έγιναν κτήμα του Ράμα. Οι Βορειοηπειρώτες ίδρωσαν για αυτές, δούλεψαν ως μετανάστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η αδικία τους πνίγει .Ο Πύρρος Δήμας ξεσπά στο facebook κατά της Αλβανικής Κυβέρνησης: «Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο»..

Ο Ράμα τάζει "γη και ύδωρ" σε ξένους επενδυτές  προκειμένου να μετατρέψουν  τη Χιμάρα σε Αλβανική Ριβίερα. Θέλει να κάνει: 5στερες ξενοδοχειακές μονάδες  και πολυτελείς επαύλεις , μόνο που αυτά τα οικόπεδα ανήκουν στους Χιμαριώτες. Τα αρπάζει χωρίς καν να τους αποζημιώσει.

Στην απόγνωση των Βορειοηπειρωτών η Αλβανική Κυβέρνηση απάντησε πριν λίγες ώρες με ειρωνεία :

«Oι πολίτες απολαμβάνουν το δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήρια σε περίπτωση εικαζόμενων παραβιάσεων αυτών των δικαιωμάτων».

Ποιος είναι όμως ο στόχος του Ράμα;

Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης εξηγεί στο Star: «Απώτερος στόχος του είναι ο ανθελληνισμός. Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι στόχευσε μόνο σε ελληνικές περιουσίες αφήνοντας από έξω τις αλβανικές», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Φίλης  - Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Η αντίδραση από την ελληνική πλευρά δεν άργησε να έρθει. «Αν δεν σταματήσει τις αστοχίες της και  αν δεν αποκλιμακώσουν αυτά που κάνουν ειδικά με  τη στάση τους στη μειονότητα, τότε θα δυσκολευτεί η πορεία της προς ΕΕ και ΝΑΤΟ», είπε η Κατερίνα Παπακώστα - Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Οι Χιμαριώτες "βλέπουν" να έρχεται ανθελληνισμός της περιοχής και ζητούν την προστασία της μαμάς Ελλάδας.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top