Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Δύο οι νεκροί 11 οι τραυματίες

Εκκενώθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά

Στρασβούργο

Στους δύο νεκροί ανέρχονται οι νεκροί και στους 11 οι τραυματίες, η κατάσταση των οποίων θεωρείται πολύ κρίσιμη, από την επίθεση στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ ανακοίνωσαν η αστυνομία και η νομαρχία, χαρακτηρίζοντας "τρομοκρατική" την επίθεση. 

Ο φερόμενος δράστης της ένοπλης επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Ο δήμος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

"Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση", ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές καλούσων επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top