Kύπρος: Εξοπλίζει τα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Τουρκική προπαγάνδα με το Μπαρμπαρός

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «αστακό» τα κατεχόμενα στην Κύπρο, εξοπλίζοντάς τα με άρματα, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. Ο Σουλτάνος κάνει σπασμωδικές κινήσεις, βλέποντας να χάνει το ενεργειακό παιχνίδι στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πρώτα «κατεβάζει» στο ψευδοκράτος άρματα Μάχης Λέοπαρντ. Μετά διαρρέει στον φιλικό του Τύπο πληροφορίες για κατασκευή ναυτικής και αεροπορικής βάσης στα κατεχόμενα. Ο Σουλτάνος είναι στ' αλήθεια εκνευρισμένος.

Ο τουρκικός τύπος με τίτλο «Κρίσιμες Κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο : Η Τουρκία χτίζει μια ναυτική βάση στην Κύπρο», γράφει ότι του χρόνου θα υπογραφεί η συμφωνία για κατασκευή ναυτικής βάσης στην περιοχή Τρίκωμο στα κατεχόμενα (ΧΑΡΤΗΣ), όπου θα «δένουν» φρεγάτες, υποβρύχια, ακόμα και αεροπλανοφόρα. Θα ακολουθήσει, όπως γράφει, η κατασκευή και αεροπορικής βάσης. 

«Δε νομίζω πώς η Τουρκία έχει στο μυαλό της τη στρατιωτική εμπλοκή . Αυτό θα ήταν αυτοκτονικό . Σε κάθε περίπτωση , αυτό που επιζητούμε είναι να προχωρήσουμε μαζί τους σε διάλογο με τελικό στόχο την επίλυση των θεμάτων μας», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Τουρκική προπαγάνδα με το Μπαρμπαρός

Το «Μπαρμπαρός» έφυγε από την περιοχή των κυπριακών οικοπέδων και πλέει σε τουρκικά ύδατα, ωστόσο οι εφημερίδες της γείτονος επιμένουν ότι δικά τους πολεμικά πλοία προστατεύουν τάχα σαν «Μεσογειακή ασπίδα» το κόκκινο σκάφος, από τις υποτιθέμενες παρενοχλήσεις ελληνικών φρεγατών. 

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία με ΗΠΑ 

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο με τους επικεφαλής των αμερικανών κομάντος που βρίσκονται στη χώρα μας, παρουσία του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.   

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top